De Uitlaat

Morsrit 2024

Zaterdag 8 juni stond de Morsrit op de tourkalender. Zoals altijd de langste rit van het jaar. Wie de rit foutloos reed, tikte de 300 kilomter net niet aan. Maar liefst 28 motorrijders vertrokken rond 9 uur vanuit het clubhuis richting Drenthe. Maar voor we daar aankwamen, ging de rit achter de Lemelerberg langs naar Ommen. Net in Drenthe gearriveerd, werden de motoren de berm in gestuurd vanwege een naderende feestelijke optocht. Meteen kwamen de thermoflessen voor de dag, zodat er genoten kon worden van een lekker bakje koffie in de berm, terwijl het feestgedruis passeerde. Toen de weg weer vrij was werd de rit vervolgd richting Veenhuizen. We arriveerden rond lunchtijd bij de gevangenis. Hier werd de jiffy voor de tweede keer uitgeklapt. Zoals het een gevangeniskeuken betaamd, was het menu beperkt. Nadat de gekozen tosti, wafel of kop soep was verorberd, werd de terugreis aanvaard. In de ritbeschrijving was ons vooraf het volgende beloofd: ‘schilderachtige wegen naar de koloniën van Weldadigheid. Het landschap verandert geleidelijk, en we genieten van de uitgestrekte velden en groene bossen‘. Hier was geen woord van gelogen. Het was een prachtige rit. Hoewel de lucht dreigend was en de weersvoorspelling bij vertrek af en toe een buitje voorspelde, hielden we het op een paar verdwaalde regeldruppels na droog tot we weer thuis waren.

Buiten schoonmaak en opruiming

Op een mooie maandagavond in juni was het mooi weer om lekker buiten bezig te zijn. Een aantal 2-Takt Snoevers had de oproep aangepakt om de heg, dakgoten en de overkapping bij te werken of schoon te maken. Alles ligt er weer piekfijn bij. Brommers bedankt!

Motorrijden met rugtas

Het dragen van een rugzak op de motor kan gevaarlijk zijn en wordt over het algemeen niet aanbevolen. Dit komt omdat het extra gewicht op je rug kan zorgen voor een onevenwichtige verdeling van het gewicht op de motor, wat kan leiden tot instabiliteit en verminderde controle over de motor.

Bovendien kan een rugzak op je rug je bewegingsvrijheid beperken, waardoor je minder flexibel en minder snel kunt reageren in noodgevallen. In geval van een ongeluk kan een rugzak ook extra schade aan je rug en ruggegraat veroorzaken.

Als je toch een rugzak wilt dragen op de motor, zorg er dan voor dat je een rugzak kiest die speciaal is ontworpen voor motorrijders en die stevig vastgemaakt kan worden aan de motor, zodat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de rugzak niet te groot en te zwaar is en dat je geen breekbare of gevaarlijke items meeneemt.

Hieronder zijn nog een paar tips vermeld als je gaat rijden met een rugzak:

  1. Kies een rugzak die past bij het type rijden dat je doet. Als je bijvoorbeeld off-road rijdt, kies dan voor een rugzak die gemaakt is van stevige materialen en die speciaal ontworpen is voor ruw terrein. Als je lange afstanden aflegt op de snelweg, kies dan voor een slankere, gestroomlijnde rugzak die minder windweerstand biedt.
  2. Vermijd het dragen van zware of onstabiele items in je rugzak. Zware of onstabiele items kunnen ervoor zorgen dat het gewicht van de rugzak ongelijk verdeeld wordt, wat het moeilijker kan maken om de motor onder controle te houden.
  3. Zorg ervoor dat je rugzak goed vastgemaakt is aan je lichaam. Dit kan helpen voorkomen dat de rugzak gaat schuiven tijdens het rijden, wat kan leiden tot afleiding en vermindering van de controle over de motor.
  4. Vermijd het dragen van scherpe of breekbare items in je rugzak. Als je een ongeluk krijgt, kunnen deze items breken en schade aanrichten aan je lichaam.
  5. Wees je bewust van het extra gewicht dat je meedraagt in je rugzak. Dit kan van invloed zijn op de manier waarop je de motor bestuurt en kan leiden tot vermoeidheid of spierspanning. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt en strekoefeningen doet om de spieren te ontspannen.
  6. Tot slot, als je een passagier achterop hebt zitten, dan is het dragen van een rugzak niet aan te raden, omdat het extra gewicht de motor instabiel kan maken. In dit geval kun je beter kiezen voor een zadeltas of koffer om je spullen in op te bergen.

2e avondrit 2024

Het was nog gezellig druk op ‘n Tuf, toen de eerste rijders voor de 2e avondrit zich melden. Marissink rijopleidingen had ‘s middags een rit voor motorrijders die afgelopen jaar hun rijbewijs hadden gehaald georganiseerd, met een afsluitende barbecue. De lucht was dreigend, maar de weersvoorspellingen waren positief. Vandaar dat toch nog ruim rijders zich aanmelden. Slingerend door Zuna en Notter ging het richting Zwolle. Na een klein stukje verbindingsroute werd het geslinger weer vervolgd, maar nu weer richting het clubhuis. Uiteraard werd ongeveer halverwege gestopt om even gezellig te kletsen. Op een paar kleine spetters na, is iedereen weer droog thuisgekomen.

Pinkstertreffen 2024

Op 2e pinksterdag was het na twee jaar wandelen weer tijd voor een fietstocht. De activiteitencommissie had weer een route uitgezet, met onderweg een 12-tal foto’s, waarop een deel van het gezicht van een Tuf-lid zichtbaar was. Vanwege een lekke band, met tot overmaat van ramp een gebroken ventiel, werd Erwin uitgeroepen tot pechvogel van de dag. Halverwege was een pauzeplaats op de dagcamping op de Borkeld. Daar stond drinken met kaas en worst klaar.  Ieder groepje werd het bos ingestuurd voor een rondje klootschieten. Eenmaal weer op de fiets ging het over de Borkeld, naar het hoogste punt van Rijssen. In de stralende zon werd in de tuin van Huug & Margreet een ijsje gegeten met natuurlijk bier , kaas en worst. Daarna werd de fiets aangetrapt voor het laatste stukje van de fietstocht. Terug op de Tuf was het weer tijd voor een drankje terwijl er gewacht werd op de snackkar. Gelukkig liet die niet lang op zich wachten. Terwijl iedereen nog gezellig aan het smikkelen was, werd de uitslag van de fotopuzzel bekend gemaakt. De winnende groep ontving naast de eeuwige glorie ook nog een fikse fles mini reepjes en als troostprijs lollies voor de groep die net niet gewonnen had. Mede door het stralende weer was het al met al een geslaagd en super gezellig pinkstertreffen, vooral door de inzet van de activiteitencommissie.

Verrassingsrit 2024

TAKTSNOEVERS OP ZATERDAG 18 MEI 2024

Voorbereiding

Om zo’n rit voor te bereiden komt er nog heel wat kijken. De tourcommissie moet eerst in beeld brengen wie er meegaan en dan de rit uitstippelen en daarbij moet er ook nog enkele keren vergaderd worden op de Roerdomp. Nou woon ik daar ook en ik merkte helaas dat ik steeds minder populair word. Ze weten wanneer ik er niet ben en dan wordt er vergaderd.
Vervolgens moeten er nog allerlei consumpties e.d. geregeld worden en bleek er dat er geen bezemwagen was. Gelukkig stelde Henk M zich beschikbaar, van de week nog geopereerd en toch nog zoveel pit om dan met de bezemwagen te willen rijden. Dat laatste vind ik altijd zeer verstandig. Helaas in het verleden ook er gebruik van moeten maken, waarbij ik nog steeds gechanteerd word door Albert,dat als ik te vrijpostig ben de beelden daarvan getoond gaan worden.  Nou rijd ik tegenwoordig op een echte watergekoelde Zundapp maar dat zegt ook niet alles. Er rijden degelijke Duitse merken als Zundapp en Kreidler mee maar de club doet niet moeilijk als er ook, hoe zal ik het zachtjes zeggen,  snel goedkoop Japans spul meedoet en dat is aan de ene kant mooi, maar aan de andere kant is het verstandig om niet alleen een bezemwagen maar ook 3 koffers met Honda gereedschappen aan boord te hebben. 
Er reed ook een Puch Maxi mee. Maxi staat in dit geval voor maximaal hoeveelheden benzine bij je hebben. De sympathieke Wim uit Enter had 15 liter benzine van tevoren naar de Roerdomp gebracht, omdat deze Puch 1 op 10 rijd, en dat is dan nog afgerond naar boven.
Er hadden 17 mannen zich opgegeven.

De kantine
Na de inschrijving bij Hendrikus (met zijn stoere, mannelijke gestalte valt hij niet alleen in de smaak bij de vrouwen) werd er door de steeds mondiger wordende Johan een toespraak gehouden, met de opmerking die mij altijd aanspreekt om niet rechts in te halen, In dit politiek beladen tijdperk lijkt me dat uit de mond van Johan een passende uitspraak. Gelukkig mooi weer en wonder boven wonder, mijn Zundappje startte in 1 keer, nog nooit eerder gebeurd. Normaliter moet ik ochtendgymnastiek doen door 2 keer door de straat aangeduwd te rijden voordat de bromfiets wil starten. 


De rit zelf
Prachtige rit met veel bossen en lange stukken aaneengesloten rijden. We hebben 3 x een stop gehad waar bleek dat niet alleen Johan maar ook zijn zoon Gijs en vooral Ria veel werk hadden verzet, met koffie, hapjes-met dank aan Dianne van Hendrikus-, frisdranken e.d. Ria heeft ook nog de gave om sommigen in de gaten te houden die de neiging hebben om maar meteen alle stukjes kaas, leverworst. e,d op te eten.
Er werd nog even stilgestaan bij een oorlogsmonument, waarbij Johan het een en ander vertelde (daar zit een voorzitter in wording in). De piloot heeft in 1943 Den Ham voor een ramp behoed. De motoren van de Lancaster waren uitgevallen, waarbij hij gezorgd heeft dat de 7 overige bemanningsleden eruit konden springen en hijzelf het leven liet daarna door op een weiland te landen. Helden die terecht niet worden vergeten. 

Onze club wordt ook steeds milieubewuster en denkt ook aan de gezondheid. Zo was er een stop ingelast waarbij we door de bossen konden lopen en de heerlijke stoere geur van dennen kunnen ruiken.

De laatste kilometers gingen via Zenderen waarbij ik steeds rustiger ging rijden omdat er ergens wat klepperde, zelfs een merk als Zundapp is niet meer wat het geweest is.
Ondanks paar spettertjes kwam iedereen ongedeerd aan en werden we op de nodige broodjes hamburger, kroket e.d. getrakteerd door Ria.
Dank aan degenen die weer veel werk hebben verricht en ook mooi dat er geen pech e.d. is gebeurd. 
(verslag van Klaas)

1e avondrit 2024

Zaterdag 4 mei hadden zich 27 motorrijders ingeschreven voor het eerste avondritje van 2024. Ze vertrokken rond de klok van zes uur onder prima omstandigheden. Het was droog en net geen twintig graden. Lekker slingerend over de Ligtenberg ging het over de Borkeld naar de Wippert. Net voor Laren werd de terugreis alweer aanvaard. Heen en weer slingerend in de driehoek Markelo, Enter en Rijssen werd de ruim 80 kilometer volgemaakt. Ruim voor half acht was iedereen terug op het startpunt, zodat iedereen op tijd thuis kon zijn voor de nationale herdenking.

Bij verkeerslichten naar voren rijden?

Onderstaand artikel is met dank aan de Motorrijders Actie Groep (MAG).

Met de motor doorrijden naar voren bij rood licht, mag dat wel? Veel motorrijders doen het en het gaat ook bijna altijd goed: naar voren rijden bij rood licht. Maar mag het ook?

In de Gedragscode filerijden lees je dat je op de motor tussen stilstaand en langzaam rijdend verkeer door mag rijden. Op wegen met meer dan twee rijstroken rijd je daarbij tussen het verkeer op de twee meest linker rijstroken (rijstrook 1 en 2). Belangrijk is dat deze gedragscode alleen op de snelweg geldt, en niet voor de rij auto’s die elders voor rood staat. Daar zou je dus niet langs mogen rijden.

Doorgetrokken streep
Toch rijden veel motorrijders bij rood naar voren. Als er op een weg met twee of meer rijstroken auto’s voor rood staan, kan dat vaak ook makkelijk. Gaat het om een enkele rijstrook, dan moet je vaak een of twee keer over een doorgetrokken streep rijden om vooraan te komen. Fout, dus. Om diezelfde reden mag je niet over het ene voorsorteervak naar voren rijden om in een ander vak vooraan te gaan staan.

Stopstreep
Zolang het licht op rood staat, is er natuurlijk nog een streep waar je niet overheen mag: de stopstreep, inderdaad. Rijd je met je motor langs een rij wachtende auto’s, dan kan je vrijwel nooit zien of er tussen de voorste auto en de stopstreep voldoende ruimte voor jouw motor is.

Veilig
Naar voren rijden wordt meestal gedoogd, maar er is geen officieel gedoogbeleid. Belangrijk is dat er ruimte en tijd moet zijn om het veilig te doen. Passeer stilstaand verkeer altijd met lage snelheid en zonder anderen te hinderen. Voorkom dus dat nog onderweg bent als het licht alweer op groen springt. Dat betekent dat je de verkeersregeling goed moet kennen, of dat je alleen naar voren rijdt als je ziet dat kruisend verkeer net groen krijgt. Voorkom ook altijd dat je met je motor midden op een zebrapad of een fietsoversteekplaats komt te staan. Hou je je ook nog aan de hierboven genoemde regels, dan is er bijna geen agent die je gaat bekeuren.

Gedragscode
Het Motorplatform, een overlegorgaan waar onder meer MAG, politie en het Openbaar Ministerie in vertegenwoordigd zijn, heeft overwogen om naast de gedragscode voor filerijden ook regels op te stellen voor het bij rood licht naar voren rijden. Daar is uiteindelijk van afgezien: er zijn bij verkeerslichten zo veel verschillende situaties dat er geen eenduidige gedragscode voor op te stellen is. Het komt dus allemaal neer op gezond verstand en respect voor andere weggebruikers. Als dat je basis is, is de kans op een bekeuring of verwijtende blikken minimaal.

Bekeuring
De andere kant van het verhaal is dat een rechter eind 2022 uitspraak deed in een zaak rond een motorrijder die op een provinciale weg bij rood naar voren reed. De agent die hem bekeurde deed dat omdat de motorrijder op een kruispunt niet de richting volgde die door de voorsorteerstrook werd aangegeven. De advocaat van de motorrijder gaf aan dat zijn cliënt de gedragsregels voor filerijden volgde – maar die gelden dus alleen bij files op snelwegen, en al helemaal niet als je rechtdoor gaat terwijl je over een andere voorsorteerstrook aan komt rijden. De bekeuring van 240 euro bleef staan. Jammer voor de motorrijder in kwestie. Nog jammerder voor ons, omdat deze uitspraak ongetwijfeld weer een handvol automobilisten inspireert om een bestraffende vinger te heffen of ons de doorgang te beletten als we rustig naar voren rijden.

Niet de eerste
Drie belangrijke tips tot slot:
1. Rij nooit naar voren als er een vrachtwagen vooraan staat. Je zal de eerste niet zijn die wordt overreden omdat de je motor afslaat en de chauffeur je vanaf zijn hoge plek niet ziet staan.
2. Sta je achteraan de in rij, stel jezelf dan indien mogelijk zo op dat je een vluchtweg hebt. Ga dus nooit te dicht op je voorganger staan en houd achteropkomend verkeer via je spiegels in de gaten. Je zal de eerste niet zijn die voor rood van achteren aangereden wordt.
3. Sta je vooraan en springt het licht op groen, geef dan pas gas als je zeker weet dat de weg vrij is. Je zal de eerste niet zijn… Precies.

Bron: Motorrijders Actie Groep (MAG)

Koningsrit 2024

Ondanks de oproep van Tonny was er niemand die z’n motor versierd had met oranje vlaggetjes. Het mocht de pret gelukkig niet drukken. Ruim 30 ingeschreven motorrijders maakten zich rond 9 uur zich klaar voor een prachtige rit door het Twentse landschap. De temperatuur was net boven de 10 graden en af en toe liet de zon zich zelfs zien. Gelukkig waren er onderweg geen omleggingen wegens de koningsdagfestiviteiten. Het bleef bij een verplichte stop voor een tegemoet komende kudde koeien. Iedereen was weer op tijd terug in Rijssen, zodat er genoeg tijd over was om zelf nog te genieten van de rest van Koningsdag.