De Uitlaat

2-TaktSnoevers n’Tuf clubtoerrit “grenzeloos mooi” en nat. 24-09-2022

Vandaag, de laatste tweetakt toerrit (onze eigen clubrit) gereden. Dit met 8 diehards rijders. Er was s’morgens, tijdens een lekkere kop koffie met cake, van Ria Waggeveld, eerst overleg met de rijders. Dit om de rit wel, of niet door te laten gaan.  Dit door de slechte vooruitzichten van de weersomstandigheden. Deze zagen er niet heel florissant uit voor deze toerzaterdag.  Gelukkig waren alle rijders het unaniem met elkaar eens! “Nit drammn, vie goat jaagn”. Tegen half 10 op de stalen ros , voor alle zekerheid hadden de meesten zich uit voorzorg van een regenbroek voorzien. Er was een prachtige route uitgezet door Captain Henk. Wat ook super mooi is dat Jan Rohaan mee rijd met bezemwagen met aanhanger, deze was beschikbaar gesteld door zijn werkgever Wessels Timmerwerken uit Rijssen. Daar zijn wij Jan en zijn wergever dankbaar voor. Voor dat iedereen de poort uit kon rijden moest er even een bougie droog gemaakt worden, van een verzopen Puch. De route loopt langs diverse bekende en onbekende plaatsen met alle mooie kronkelweggetjes. Tot nu toe nog droog weer. Wat is het dan toch relaxt en genieten om zo met een koppel snoevers rond te toeren. Op een zeker moment begeeft de koppelingskabel het  van Ep zijn Zundapp. Ep zegt ach hij raveln wa iets ma ja. Allemaal aan de kant ,Wilfried moest even een boom water geven, en gelukkig hebben wij Mans, met een hele winkel aan onderdelen in de tas. Dus een nieuw koppelingskabeltje gemonteerd en klaar is kees . Tevens zijn Heins en Rob bezig de zundapp van Heins te voorzien van een normaal lampje, voor het achterlicht. Voor ik aan de toerrit begon waren al mijn spieren stijf, maar na een uurtje achter Heins gereden te hebben waren al mijn spieren weer soepel en warm door de sterke rooie lamp van Heins, Heins had namelijk een nieuwe lamp gemonteerd in zijn dappie. Deze was zo vel dat je niet meer naar de sauna hoeft. Afijn de reis kon weer voortgezet worden en wij kwamen weer langs mooie plaatsjes en zeer mooie buitengebieden met mooie glooiingen in het landschap. Prachtig om te zien en het is ook nu nog steeds droog. Snel nog even een stop gemaakt om al het moois te bewonderen en ja hoor Wilfried moest natuurlijk weer een boompje water geven. De reis ging door naar het kasteel Singraven ,even een fotootje maken van de brommers voor het kasteel moet kunnen. Captain Henk rijd natuurlijk voorrop het laantje op en how how how daar staat een dame bij het kasteel hysterisch te zwaaien met al haar ledematen van ga terug en snel een beetje. Maar de charmes van onze Captain overviel haar en de foto mocht alsnog gemaakt worden. De brommers worden netjes in lijn gezet voor een fotocollage, eerst moest er een foto gemaakt worden met alle rijders . Er werd een voorbijganger aangehouden die de foto moest schieten. Dan moet iedereen zijn brommer in gereedheid brengen maar dat ging nog niet zo heel vlot en het wachten was even op Wilfried, die moest zijn haar even fatsoeneren in de ramen van het kasteel als spiegel.

De foto’s zijn gemaakt en het hysterische vrouwtje nu aardig kalm geeft aan dat er een bruidspaar in aantocht was en dat zij ons vriendelijk verzocht te door te rijden. Iedereen op de brommer en op naar de volgende stop bij een prachtige locatie met waterpartijen watermolens en wat nog meer. En Tja Wilfried moest natuurlijk weer even een boompje water geven. Er was ruimschoots tijd voor wat lekkere versnaperingen, dat was weer prima en goed geregeld. 

En ook Prachtig mooi om te zien dat de oude monumentale panden en werken zo mooi onderhouden en bewaard worden. Het is warempel nog steeds droog en de reis gaat weer vrolijk verder. Op weg via de mooie rustieke binnenwegen door naar Denekamp en richting oud Ootmarsum. In Ootmarsum zijn wij het mooie oude centrum ingereden, de brommers werden opgesteld bij de kerk en verhip daar kwamen de eerste druppels regen uit de lucht vallen. Dan wordt er unaniem besloten om ergens een kop koffie of eten te scoren. Grote Kreidler man Calviene loopt voorop door de straten op zoek naar een eettent.  Vie goat hier leenksof, nee niks Vie goat rechts doar zit oak niks. Zo hebben wij ondertussen heel het centrum mogen aanschouwen. Terug naar het beginpunt daar is een eettent. Heerlijk gegeten met zijn allen op één na dat was Heins! Die stond in de regen de brommers te bewaken ,de Held. Ondertussen was het zachtjes regenen gestopt en overgegaan in een fatsoenlijke bui regen. Jongs wat doow! Zegt de Captain. Nou raps op hoes an en noar het clubgebouw. Da gooit vie nen poar hamburgers op de plaate. Zo gezegd zo gedaan, op de brommers van Ootmarsum richting het clubhuis onderweg werd de fatsoenlijke regenbui een echte bui. Er was geen regenpak tegen bestand. Iedereen was bij aankomst tot op de draad kletsnat. De motor rijders van’tuf hadden ook een mooie toertocht gehad. Tijdens het eten van een goed stuk vlees was iedereen het weer eens dat het een geslaagde fantastische en bovenal een zeer gezellige dag was en deze voor geen goud had willen missen. 

Het was een fantastische dag,Iedereen heeft ervan genoten.

Groet Bert A

Herfstrit 2022

Het laatste weekend van september staat de herfstrit op de tourkalender. Voor brommers en motoren. De dag begint grauw en miezerig. De opkomst is voor de brommers inderdaad niet hoog, een groepje van 8 snoevers trotseren het vieze herfstweer. Bij motoren is de opkomst best aardig voor de voorspelling van het weer. In regenpakken gehuld vertrekken 15 motoren voor het ritje van 150 km richting Veluwe. Gelukkig was het maar één bui, die duurde helaas de hele middag, maar dat mocht de pret niet drukken. Met nog een koffiestop op de Veluwe werd en toch een mooie en gezellige rit.  Met nog wat vlees op de barbecue werd de dag mooi afgesloten in het clubhuis.

Reggestadrit 2022

Zaterdag 10 september vertrokken onder een waterig zonnetje 15 motoren om de Reggestadrit te rijden. Na eerst een stukje door het mooie Twentse landschap gereden te hebben, ging de rit verder langs de Duitse grens naar het zuidelijkste puntje van de Achterhoek. In Rijssen zou het nagenoeg de hele dag droog blijven, maar in de Achterhoek ontkwam niemand aan een nat pak. Het mocht de pret niet drukken, want het was wederom een schitterende rit.

Barbeque 2022

De eerste zaterdag van september leek het nog wel zomer! Het zonnetje scheen nog en de temperatuur was nog ruim boven de 20 graden. Al snel waren de plaatsen aan de Duitse tafels en statafels bezet. Onder het genot van een drankje en een lekker stukje vlees werden vakantieverhalen gedeeld, die naarmate de avond vorderde steeds spannender werden.

4e avondrit 2022

Onder prima omstandigheden is zaterdag 27 augustus de vierde avondrit van 2022 gereden. Er waren 31 inschrijvingen. Voor het eerst kon gebruik gemaakt worden van de nieuwe parkeerplaats van “Kampus”. Omdat er geen pauze werd gehouden onderweg, zijn alleen foto’s beschikbaar die geschoten zijn op de nieuwe parkeerplaats en niet van het prachtige ritje van 80 kilometer door het Twentse landschap. Op de één of andere manier heeft Tonny het toch nog voor elkaar gekregen een foto te maken van zijn nog nagelnieuwe Kawasaki bij Zenderen. Als je links in de achtergrond kijkt van de foto, zie je dat zijn fotoshoot heel anders af had kunnen lopen. Tonny veel plezier en veilige kilometers gewenst met je mooie aanwinst!

In memoriam – Gerrit Velten

Zaterdagmiddag 22 augustus 2022 bereikte ons het droevig bericht dat Gerrit Velten geheel on augustus verwacht op 71-jarige leeftijd is overleden. Gerrit was medeoprichter en de eerste voorzitter van MTC ‘n Tuf. Hij was voorzitter van 1994 – 1999 en van 2004 – 2014.

Gerrit was een bestuurder in hart en nieren, maar ook de handen uit de mouwen steken schuwde hij niet. Hij dacht nog mee over de laatste terrasuitbreiding en hoe de verlichting dan moest worden aangebracht. De meeste woensdagavonden was hij aanwezig om met groep medeliefhebbers jachthoorn te blazen en daarna gezellig samen te zijn. Ook op zaterdagavond kwam hij nog geregeld langs, vergezeld van zijn jachthonden.

Tot het laatst toe was hij betrokken bij de motorclub. Wij zullen zijn uitspraken en aanwezigheid zeer missen. We wensen Jenny, Peter en Esther en de kleinkinderen heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

Zomerbarbeque (3 september)

Het is weer tijd om bij te praten en vakantieverhalen te delen! Hiervoor organiseert de activiteitencommissie zaterdag 3 september de jaarlijkse barbeque. Zo als elk jaar wordt het een super gezellige avond met een mooi stukje vlees met natuurlijk een drankje. We starten om 18.30 uur met het ontsteken van het vuur. Om te zorgen dat we genoeg hebben voor iedereen graag opgeven via het onderstaande onderstaande formulier in het groene vak voor 26 augustus en met hoeveel personen.

Het is alleen voor leden (uiteraard inclusief man- of vrouwlief) en kinderen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want het is gratis.

Geef hier eventueel bijzonderheden op, waar we rekening mee kunnen houden.

3e Avondrit

Het is al weer tijd voor het derde avondritje. Voor de meesten van de 31 inschrijvers het laatste ritje, voordat de vakantie begint. De laagstaande zon belemmert hier en daar het zicht, maar verder is er sprake van prima omstandigheden. Voordat halverwege de IJssel met het veerpontje wordt overgestoken, maken de meesten gebruik van het terras om wat te drinken en bij te kletsen.