De Uitlaat

Paashaasrit 2021

Paasmaandag was het niet het beste weer om gezellig een motorritje te rijden. Het regende dan ook afzeggingen. Niet NORMAAL, wat een weer. Maar de bikkels Jordan en en zoon Dean Altena hebben de regen, sneeuw en hagel getrotseerd en de rit uitgereden. Zij waren de enige deelnemers van de Paashaasrit. Stoer hoor!

De Uitlaat – maart 2021

Van de voorzitter:

Beste Tuffers,
Het gaat, voor mijn gevoel, langzaam de goede kant op. De regels worden beetje bij beetje versoepeld. De natuur was volgens mij door de Corona ook een beetje van slag. De ene dag ben je de schaatsen uit het vet aan het halen en een paar dagen later kun je ze weer invetten en gelijktijdig smeer je de ketting van de motor ook maar even. Vanaf half december tot en met 2 maart lag de rijschoolwereld nagenoeg helemaal op z’n gat.  ‘s Morgens eerste even de tijd nemen met broodje, krantje en kopje koffie en ’s middags een beetje aan het klussen. Eindelijk op 3 maart konden we de wekker weer onder het stof vandaan trekken. Ik hoefde nog net niet de gebruiksaanwijzing door te lezen om te kijken hoe dat ding werkte.
Met het weer gaat ook beetje bij beetje de goede kant op. Het doet me goed, als ik nu wakker word hoor ik de vogels weer fluiten. Hoera, het voorjaar staat voor de deur. Dat betekent ook dat het motorseizoen weer van start kan gaan.
Heeft iedereen de vernieuwde website al beken? Huug heeft hier veel tijd, energie en inspiratie ingestoken en ik moet zeggen: ‘het ziet er gelikt uit’. Wanneer je een beetje zit te scrollen en in het menu kijkt bij de Tournieuws > Ritten 2021 dan zie je op 20 maart de eerste rit de ‘lange onderbroekenrit’ staan. Als het weer het niet laat afweten dan verwacht ik een grote opkomst. Volgens mij is iedereen hier wel een keer aan toe. Al was het alleen maar om eens een keer over iets anders te praten dan Corona, vaccins en teststraten. Ik mag het graag over de straten hebben maar dan wel straten waar je met de motor over kunt rijden.
Onlangs hebben we (natuurlijk op veilige afstand van 1,5 meter) met het bestuur overleg gehad over onder andere de jaarvergadering. In de vorige nieuwsbrief heb ik het al een beetje aangeroerd. Zoals we het nu kunnen bekijken hebben we afgesproken dat wanneer de versoepelingen het toelaten we voor 1 juni alsnog de jaarvergadering houden. Gaat dit voor 1 juni niet lukken dan wordt de jaarlijkse ledenvergadering door geschoven naar maart 2022. Wel wordt dan de tourkampioen 2020 bekend gemaakt.
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we elkaar binnenkort weer live kunnen spreken aan de bar of tijdens de ritten.
Ik wens iedereen een gezond en veilig tourseizoen toe.

Uw voorzitter,
Frank Marissink

Van de redactie:

  • Dit is de eerste uitlaat van het jaar 2021. Inmiddels is het een jaar geleden dat we de eerste rit van 2020 reden, geheel onwetend van wat een klein virus de wereld aan kan doen. Het leek een ver-van-ons-bed-verhaal maar we kwamen er snel achter hoe beperkt we toen moesten gaan leven. Gelukkig konden we afgelopen zomer nog een groot aantal ritten rijden, dankzij de vindingrijkheid van onze tourcommissie. Op deze wijze gaan we ook het nieuwe jaar in. En dat in de hoop dat we de laatste ritten weer kunnen inschrijven in het clubgebouw en na afloop gezellig samen kunnen napraten.
  • Niet alleen de tourcommissie heeft de werkwijze gewijzigd, ook de Uitlaat komt in een andere vorm naar jullie toe. Zoals de voorzitter al heeft vermeld hebben we onze website vernieuwd. Daarom krijgen jullie geen Uitlaat als pdf-bijlage meer in de nieuwsbrief maar gaan we over naar ‘trailers’ waarbij we de onderwerpen aankondigen en jullie, als je belangstelling daarvoor hebt, verder geleid worden naar het volledige artikel op onze website.
  • Reacties kunnen jullie nu ook direct op de website plaatsen. Daardoor kunnen we veel sneller inspelen op berichten en situaties.
  • We wensen jullie veel leesplezier toe en laat vooral weten wat jullie er van vinden en hoe jullie het graag willen zien!

Van het secretariaat:

  • In februari ontvingen we het verdrietig bericht van het overlijden van ons gewaardeerd lid en motorvriend Henk Nijeboer uit Nijverdal, op de leeftijd van 72 jaar. Vanaf 2015 is hij lid geweest van onze club en we hebben hem leren kennen als een rustig rijder die plezierig in de omgang was en altijd zijn woordje klaar had. We wensen zijn vrouw Janneke en hun kinderen sterkte toe in het dragen van dit verlies.
  • De incasso van de contributie 2021 zal binnenkort plaatsvinden. Het lidmaatschapsgeld blijft gelijk aan vorig jaar. Wanneer er iets niet goed gaat, wil je dan contact opnemen met Jan Nieuwenhuis, via een mail aan penningmeestermtctuf@gmail.com
  • Adreswijzigingen, nieuwe mailadressen en alles wat van belang is voor de ledenadministratie mag worden verzonden naar info@mtctuf.nl

De nieuwe aanwinst van
Aleida Pijffers.
Wie had gedacht dat ik mijn trouwe BMW R1100R ooit in zou ruilen.
Ik niet, ik was stellig van plan om samen met deze motor oud te worden en als een van ons tweeën niet meer kon, dan zou ik stoppen en bij Ben achterop stappen.
Totdat we besloten om weer een keer met Hemelvaart met de club naar de Eifel te gaan. Ik vond dat ik wel wat extra motorbeheersing kon gebruiken en ben  een zaterdagmiddag bij Frank in de leer gegaan. Frank vond het beter om dat op zijn lesmotor te doen zodat we zeker wisten dat mijn BMW onbeschadigd mee ging naar de Eifel.
Ik dus op de verlaagde Yamaha MT 07 van Frank en dat was voor mij, na even oefenen, een openbaring.

Motorrijden kon veel gemakkelijker dan ik altijd had gedaan.
Thuis kreeg Ben de  mededeling dat, als ik ooit mijn BMW inruil, dan wil ik een Yamaha MT 07.
Het heeft nog even geduurd voordat ik echt zover was, ik kon slecht afscheid nemen, maar toen Ben deze uitvoering voorbij zag komen was ik om.
Prachtig vond ik hem, deze moest het worden.
Ik rij nu alweer een jaar op de Yamaha en heb absoluut geen moment spijt gehad van deze keuze.
Hij rijdt als een zonnetje en de bochten gaan bijna vanzelf.
Een minpuntje, ik mis af en toe het scherm. Je moet er even aan wennen dat je zelf de wind vangt.
Ik hoop nog jaren plezier te hebben van deze motor en denk dat ik hier langer op door kan rijden dan op de BMW.
Ik kan ook wel wat later achterop!


Van de tourcommissie:

20 maart 13:00 uur Lange onderbroekenrit (160KM)

Vertrekkend vanuit Rijssen wordt langs de rand van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug gereden, om via mooie binnenwegen en prachtige omgeving koers te zetten richting Wesepe. Bij Olst wordt met de pont de IJssel overgestoken. De route wordt vervolgt over de IJsseldijk richting Oene. Vandaar gaan we naar Nunspeet, waarna we door het mooie Zandenbos rijdend, naar Vierhouten gaan. Door de bosrijke omgeving bij Vierhouten wordt De Vecht als richting gekozen om vandaar af te zakken naar Teuge om bij Twello de A1 te kruisen door langs de IJssel naar de Koekstad te rijden. Over de IJssel en langs de lekkere koekjes wordt de weg vervolgd naar Epse. Langs de Kring van Dorth wordt bij de Borkeld nogmaals de A1 overgestoken om door Rijssen rijdend onze thuisbasis te bereiken.

5 april 11:00 Paashaasrit (160KM)

Vanuit Rijssen rijden we deze keer richting Vorden en Hoog Keppel. In Hummelo zijn mooie gelegenheden om een kopje koffie te nemen. Zoals jullie vast wel weten is dit het bekende dorp van de rock band NORMAAL. We vervolgen de rit over mooie binnenwegen om via Arnhem en Zwiep weer naar het eindpunt van de rit te rijden.

Omdat het clubhuis nog steeds vanwege de corona-maatregelen gesloten is, moet er via een online formulier worden ingeschreven. Een paar dagen voordat de rit gereden wordt, stuurt de tourcommissie een uitnodiging per mail naar de leden, met een link naar het inschrijfformulier.


Van de tweetaktsnoevers:
Een brommerrit gaat gepaard met gezelligheid. Samen toeren, kopje koffie drinken, ergens aanleggen en een slotdrankje in ‘n Tuf.
Nu dit niet mogelijk is, is besloten om voor 2021 geen agenda te maken voor brommerritten.

Zodra een georganiseerde rit weer kan, wordt dit gecommuniceerd in de info app van de
2-Takt Snoevers.
We snakken ernaar!
Zien hoe mooi brommer rijden is? Klik dan door naar de Tweetaktsnoevers!

GPS-abonnement

Ben je lid van Motortourclub ‘n Tuf, dan is er voor jou de mogelijkheid het GPS-abonnement te bestelllen. Dit houdt in dat je alle ritten vooraf per mail toegestuurt krijgt. De kosten van de inschrijving zijn dan niet van toepassing. Uiteraard moet je je wel inschrijven als je wilt meedingen naar het tourkampioenschap. De kosten bedragen € 25 voor het hele jaar. Opgaaf kan via onderstaand formulier. De routes worden gemaild in gpx-formaat, die in de meeste navigatietoestelen kunnen worden geladen, Als je navigatiesoftware op je smartphone geïnstalleerd is, kun je deze hier ook voor gebruiken.

Geef je op door hier te klikken!

Corona maatregelenClubhuis
Ook Motortourclub ‘n Tuf ontkomt niet aan het nemen van Corona maatregelen. Zo is het clubhuis tot nader bericht gesloten. Dit geldt zowel voor de woensdag- als voor de zaterdagavond. Zodra de maatregelen wijzigen, wordt dit kenbaar gemaakt via “De Uitlaat”.

Ritten 2021
Zoals de situatie nu is, kunnen de ritten doorgaan. Van iedereen wordt gevraagt rekening te houden met onderstaande regels:
– Rij niet in te grote groepen wordt gereden
– Houdt onderling minimaal de bekende 1,5 meter afstand (dus niet alleen tijdens het rijden 🙂 
– Spreek niet in de buurt van het clubhuis af om grote groepsvorming te voorkomen
– Ga onderweg niet te veel bij elkaar staan
– Houd je aan de RIVM-richtlijnen

Inschrijven
Op basis van de huidige status van de Corona maatregelen wordt voorafgaande aan de rit niet ingeschreven in het clubhuis. De inschrijving kan voorafgaande aan de rit digitaal gedaan worden via online formulieren die aan ieder lid gemaild wordt. Hopelijk is het niet noodzakelijk hier gebruik van te moeten maken en dat er gewoon vanuit het clubhuis vertrokken kan worden.

Veel plezier gewenst met de ritten! Stay safe – Drive safe!

De Uitlaat-bericht

(31-12-2020) Bericht van de redactie
Deze eindejaars-uitlaat is een korte. Wat er gezegd moest worden kun je lezen in het bericht van de voorzitter. Om toch nog even terug te kijken op het jaar 2020 laten we een paar foto’s zien van wat we als club hebben meegemaakt en gedaan.
Tot volgend jaar, blijf gezond!!!

(31-12-2020) Bericht van de voorzitter
Op dit moment van schrijven zijn de kerstdagen achter de rug en staat het nieuwe jaar voor de deur. 2020 was een behoorlijk heftig jaar. De vraag is wat heeft 2021 voor ons in petto? We gaan in ieder geval positief 2021 in met net zo veel ritten als in het afgelopen jaar.
Zelf hoop ik dat we de oude draad weer mogen oppakken. Iedereen heeft dezelfde wens, zoals weer onbezorgd met de ritten mee te rijden, op zaterdag- en woensdagavond weer eens bijkletsen met elkaar. Ik hoor van verschillende kanten dat men de contacten erg mist. Ook zoeken we elkaar op in (zeer) kleine gezelschappen om toch weer eens iemand anders te spreken.
Al met al hebben we ons veel moeten ontzien. Er was van alles georganiseerd en nog sneller weer geannuleerd. Op dit moment zijn de Coronacijfers nog niet geruststellend. Ik heb met het bestuur nog niet gesproken over de jaarvergadering en andere activiteiten. Hopelijk kan dat allemaal doorgaan.
Wanneer de jaarvergadering niet door kan gaan dan laten we in ieder geval weten wat het alternatief gaat worden. Ik wens iedereen van harte een goede jaarwisseling en een kerngezond 2021 en tot spoedig ziens.

De voorzitter,
Frank Marissink

(31-12-2020) Het jaar 2020 gevat in één fotogalerij

(15-11-2020) Nieuwbouw buren
Het Reginonaal Opleidings Centrum (ROC) gaat een nieuw opleidingscentrum bouwen naast ons clubgebouw. Het goede nieuws hierbij is, dat wij ook in de toekomst gebruik kunnen maken van de parkeerplaats om de motoren te parkeren voorafgaand en na de ritten.

(30-08-2020) Van de voorzitter
De strijd tegen Corona is nog in volle gang. Men is bang dat het de kop nog weer opsteekt en
dat we weer terug zijn bij af. Als ik zo om mij heen kijk is iedereen nog best positief.

De ritten worden zo goed en zo kwaad als het mogelijk is nog gereden. Om niet het risico te
lopen dat onze vaste inschrijver (Gerrit Pijffers) ziek zou worden wordt ons ‘inschrijfbureau’
tijdelijk bemand door Henk Wolterink.

Achter het gebouw is een mooi afdak gemaakt voor de opslag van hout door onze huisklusser
G van JJ. Onlangs 80 jaar geworden en onmisbaar. Gerrit, gefeliciteerd.

Iedereen heeft waarschijnlijk de vakantie in eigen land of buitenland erop zitten. Na een hete
periode van rond de 35 graden is het nu behoorlijk aan het afkoelen.

Ongemerkt staan de laatste ritten alweer op de agenda. We hopen dat het winterseizoen zo Corona vrij mogelijk verloopt zodat er weer wat activiteiten georganiseerd kunnen worden. Afwachten maar.

Bij deze wil ik iedereen veel gezondheid toewensen.

(20-08-2020) De nieuwe aanwinst van ………………….
Ria van Maanen uit Ede.
Mijn vorige motor was een BMW F800R. Die had een
trilling in het stuur, Erg vervelend. Mijn monteur zei de
eerste keer al: “Die moet je weg doen, dat komt niet goed.”
Ik heb op 6-11-2019 een proefrit gereden met een BMW
F800GT, bij NIWA motoren in Zwaagdijk. Dat ging perfect.
Dezelfde dag gekocht met 6700 km op de teller, en mee
naar huis gereden. In April eerst kleine ritjes in de buurt gereden, daarna grote ritten, waarvan een aantal van ‘n Tuf, en een weekend naar Grevenstein geweest. 27 juni de Vroege vogelrit van ‘ n Tuf gereden, met heel mooi weer en 1 regenbui, dat was met de koffie bij Wapse, prima zo, goed voor de natuur. Nu hoop ik er nog jaren met veel plezier op te rijden.


Tourkampioen 2020

Hieronder staat de tabel met de eindstand van het tourkampioenschap van 2020. De toerkampioenen worden gehuldigd op de jaarvergadering.

PlaatsAchternaamVoornaamm/vTotaal
1HuzenAlbertm1.720
1NekkersHenkm1.720
3Pol van deKlaas Janm1.660
3VenemanHanm1.660
5ZandvoortHenkm1570
5PoortmanJanm1.570
7PijffersBenm1.490
8VenemanHenkm1.410
9Velde van derHenkm1.385
10Harmsel terHuugm1.210
11PijffersAleidav1.190
12KreijkesOttom1.145
13OnderweegsBerrym1.090
14NijhofBenm1.065
15Dannenberg jrGerritm1.030
16NuijsinkHenrim975
17SmitGerbenm930
18Steege, terErikm920
19WolvesBertm855
20AltenaJordanm845
21NijkampPaulm815
21NijkampAnitev815
23KrudersBenniem780
23NijeboerHenkm780
25VoorveldAndrém755
25WolterinkJanm755
27BouwhuisWimm675
28JansenLeroym605
28Klein KoerkampRemcom605
30ScholtenJeroenm580
31SchuitertTonnym525
32HofmanHenrim400
33MarissinkThomm285
34BoeveWimm250
34Scholtenm250
36Noort van deDickm230
37WaggeveldJohanm225
38KreijkesRikm210
39MarissinkFrankm205
40VossebeltJordim180
41GerritsenRobm160
42BouwhuisErikm150
42FekkesSanderm150
42GerritsenBertm150
42HofstedeHeinm150
42MeijerinkEvertm150
42SchuurmanJanm150
42TimmermanJanm150
49Huigenbosch v.Maasm125
49Manen vanEepm125
49Manen vanRiav125
49MarissinkRickm125
53BakkerJanm80
53RoetgerinkThijsm80
53RoetgerinkNathaliev80

Bij de heren hebben we in 2020 maar liefst twee kampioenen, die alle ritten die meetelden voor het kampioenschap gereden hebben, oftewel het volledige aantal van 1.720 kilometer. Bij de dames is Aleida Pijffers op haar nieuwe Yamaha kampioen geworden. Tourkampioenen gefeliciteerd!

Wat aan de statistiek opvalt is dat ondanks drie minder ritten er meer niet-leden hebben meegereden. Logischer wijze zijn er minder kilometers bij elkaar gereden door het minder aantal ritten. Bij de ritten die er wel gereden zijn, was het aantal deelnemers ondanks het niet gezellig bij elkaar kunnen zitten voor en na de ritten prima.

Wij hopen dat we in 2021 weer een volledig programma kunnen rijden en dat we weer op de traditionele manier kunnen inschrijven.

De statistiek over 2020 ziet er als volgt uit:

Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het Corona-effect door het minder aantal gereden kilometers in 2020. Het vermoeden is echter wel dat het aantal kilometers van de ritten flink hoger is. De lecen met een GPS-abonnement hebben drie ritten extra kunnen rijden, waarvoor echter niet ingeschreven kon worden en waarschijnlijk hebben een aantal leden niet de moeite genomen digitaal in te schrijven, maar wel één of meerdere ritten meegereden hebben.

Naar de tourverslagen

“Houd je fiets in goede staat: motorlaarzen zijn niet comfortabel om te lopen.” – Anoniem