De Uitlaat

Uitnodiging Pinkstertreffen

Op pinkstermaandag om 14:00 uur laten we opnieuw de fiets achter bij ‘n Tuf. We beginnen met koffie en wat lekkers, waarna we een speurtocht houden in het centrum van Rijssen. Na afloop komt bij het clubhuis de frietkar voorrijden, waar iedereen onder het genot van een warme hap en een drankje na kan kletsen over het geslaagde Pinkstertreffen.
Het is een activiteit voor het hele gezin. De kosten bedragen € 5 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis. Meld je aan via onderstaand formulier.

Geef hier eventueel bijzonderheden op, waar we rekening mee kunnen houden.

1e Avondrit 2023

Dat het perfect weer was voor een avondritje, bleek wel uit het aantal inschrijvingen. Maar liefst 34 motoren stonden op de parkeerplaats voor vertrek. Paul was ook aanwezig met zijn nog blinkende nieuwe Aprilia. Hein vertrouwde nog niet volledig op zijn nieuwe navigatietoestel en had de handgeschreven routebeschrijving ook maar op z’n motor geplakt. De rit was evenals de omstandigheden ook prachtig. Slingerend over de Borkeld richting Bathmen. Daarna werd het Overijssels kanaal opgezocht en een aantal keren overgestoken. Geniet van de omgeving door het kijken naar het door Ben gemaakte filmpje. Onderweg was verder genoeg te zien. Wie goed heeft opgelet heeft ooievaars, hangbuikzwijntjes, langharige oerossen en zelf een kameel kunnen zien.

Motorrijden in de regen

Het is waarschijnlijk niemands favoriet, maar motorrijden in de regen kan plezierig en uitdagend zijn, maar met de juiste voorbereiding en techniek kun je veilig en comfortabel rijden. Hier zijn enkele tips:

  1. Kies de juiste uitrusting: Draag regenkleding om jezelf droog te houden en overweeg ook een vizier of bril die speciaal ontworpen is om je zicht te verbeteren in de regen. Ook is het belangrijk goed zichtbaar te zijn in de regen. Draag daarom bij voorkeur een regenpak met fluoriserende vlakken en/of strepen.
  2. Verminder je snelheid: De grip van je banden is verminderd op nat wegdek. Een gemiddelde motorband heeft in de regen nog steeds 70% van de grip die de band zou hebben bij droog weer. Rijd daarom langzamer dan je normaal zou doen en houd meer afstand tussen jou en de voertuigen voor je.
  3. Gebruik beide remmen: Bij het remmen in de regen, gebruik je het beste beide remmen. Druk geleidelijk op de remmen in plaats van snel en hard te remmen, dit kan leiden tot uitglijden en verlies van controle over de motor.
  4. Gebruik je achterrem met beleid: Vermijd overmatig gebruik van de achterrem, vooral in bochten, omdat dit kan leiden tot uitglijden en verlies van controle over de motor.
  5. Hou rekening met gladde plekken: Houd rekening met plaatsen waar het wegdek glad kan zijn, zoals verkeersdrempels, zebrapaden en putdeksels. Pas je snelheid en rijstijl aan om veilig door deze gebieden te rijden.
  6. Wees extra voorzichtig in bochten: Verminder je snelheid voordat je de bocht in gaat, en probeer een rechte lijn te behouden terwijl je door de bocht gaat. Vermijd abrupte bewegingen, omdat deze kunnen leiden tot slippen.
  7. Rijd defensief: Wees alert op andere weggebruikers en anticiperen op onverwachte situaties. Rijd defensief en houd je aandacht gericht op de weg en het verkeer om je heen.
  8. Oefen in veilige omstandigheden: Als je weinig ervaring hebt met het rijden in de regen, oefen dan eerst op een rustige plek, zoals een parkeerplaats. Bouw je vaardigheden op voordat je op drukkere wegen gaat rijden.

Door deze tips op te volgen kun je veilig en met vertrouwen rijden in de regen. Vergeet niet dat het verminderen van je snelheid en het rijden defensief zijn de sleutels tot het vermijden van ongevallen en het veilig aankomen op je bestemming

Stampottenbuffet met bingo


Zaterdag 29 april was het weer een gezellige boel op ‘n Tuf. De activiteitencommissie heeft zoals altijd weer een leuke activiteit georganiseerd. Rond zeven uur stonden in grote bakken diverse stampotten te dampen en heerlijke geuren te verspreiden die de eetlust nog verder aanwakkerde. Nadat iedereen één of meerdere malen uitgebreid had opgeschept van het stampottenbuffet, ging een groot aantal deelnemers met een leuk prijsje van de bingo naar huis.

Koningsrit 2023

Op de dag dat onze vorst zijn verjaardag viert, ligt ‘s morgens de rijp van onze andere vorst (Koning Winter) nog op het gras. Toch starten 47 rijders hun motor om de Koningsrit 2023 van ‘n Tuf te rijden. Enkelingen hadden zelfs een oranje motor bij zich. Rond vertrektijd was het circa 8 graden, dus de handvatverwarming was een fijne accessoire. Gelukkig scheen het zonnetje de hele rit. De rit zelf was een feest om te rijden. Over kronkelende weggetjes en een heel klein stukje A1 werd de Veluwe doorkruist. Rond het middaguur waren de meesten terug, zodat op tijd aan de festiviteiten van Koningsdag deelgenomen kon worden.

2-Takt Stoevers 50cc classic Enduro

Op zaterdag 22 april werd er weer de classic Enduro rit voor 50cc bromfietsen van de 2-Takt Stoevers georganiseerd. Bert S en John S, waren er weer druk mee geweest.

Top heren. Het begon allemaal gezellig bij het clubhuis waar de deelnemers konden genieten van elkaars bromfietsen, verhalen en koffie.

Ben Pijfers was aanwezig als clubfotograaf om de mooie momenten vast te kunnen leggen en Johan W droeg zorg voor het vervoer van alle benodigde materialen, evenals voor het controleren van de benzinelevels. Een echte 2-TaktSnoever. Ook de vaste official van de Stoevers, Dawid was weer van de partij. 

Voordat we aan de rit konden beginnen gaf Bert S een toespraak, waarin hij ons duidelijk de regels uitlegde. De route voerde over de Lichtenberg, de Borkeld en een prachtig enduro-pad aan de voet van de Holterberg, waar de deelnemers konden genieten van de natuur. Er werden akkerlanden doorkruist, bermen en bosstroken gepasseerd. Allemaal terreinen van eigenaren waar onze uitzetters contact mee hadden gehad. Bij Markelo werd er samen een rust- koffie, en tankstop gehouden. Vervolgens ging de route richting Enter en een heel mooi steil talud, waar de deelnemers meerdere keren tegenop reden. Daarna werd er een uitgebreide fotoshoot gehouden met de graffiti-achtergrond onder het viaduct. Hierna was het tijd voor de proef voor de 2-TaktStoevers wisselbokaal. Een Zundapp-cilinder was de inzet, “dus iedereen wilde wel winnen”. De gereden tijden werden bijgehouden door de organisatie. Na deze proef was er een prachtig bosparcours om van te genieten. Vervolgens was er een heerlijke vette hap en een lekker drankje bij het Zumpke in Enter. De gastheer was erg gastvrij en bood zelfs het tweede drankje gratis aan. ‘s Middags werd er lekker gecrost over de prachtige Enterse zandpaden om uiteindelijk te eindigen bij het zandgat. Na afloop was er nog een drankje in het clubgebouw en werd de prijsuitreiking gehouden van de Stoevers wisselbokaal. Bert J was de “gelukkige winnaar” en mag zich de nieuwe eigenaar van de bokaal noemen.

Al met al was het een geslaagde dag met veel gezelligheid en mooie classic Enduro bromfietsen. De deelnemers konden genieten van een prachtige route en er werden mooie herinneringen gemaakt. Hopelijk kan er in de toekomst weer zo’n mooie rit worden georganiseerd. Organisatie bedankt. Het was geweldig. 

Ons 2-Takt Snoevers “ritje om er lekker in te komen”. 15-04-2023

Eindelijk het was zo ver, onze eerste rit, voor het nieuwe toer seizoen,  kon gereden gaan worden.

Dit, onder redelijke weersomstandigheden. De  temperatuur had iets hoger mogen zijn, maar met de juiste motor kleding, aan was het best goed te doen  (geen kou gehad ).

“Kaptein”Henk had weer een mooie route uitgezet, met meerdere weggetjes, waar we nog nooit waren geweest. Zowel zand als de verharde wegen. De zand wegen waren in top conditie, niet te nat en ook niet stoffig en dat bijna allemaal binnen onze eigen gemeente grenzen.

Volgens mij zat er een klein stukje gemeente Hellendoorn bij.

De start.

Er zaten twee tussen pauzes in de rit, de eerste  bij kinderboerderij Dondertman, waar we een ijsje  zouden krijgen, maar die werd snel vervangen door een broodje kroket (wat een mensen kennis heeft die man🙈👍🏻

dat ging er natuurlijk in als warme koek, (met mayo) 👍.

Een warme “ijsco”👍🏻

Vervolgens werden de brommers en motoren weer  gestart, om onze rit te vervolgen,  over onze mooie wegen, om naar ons volgende rustpunt te gaan.  Dat punt was bij 

Emaille en Bromfiets museum de Borkeld aan de pannenweg in  Holten.

Hier kregen we een rondleiding, door het museum. We werden in twee groepjes verdeeld, zo dat we alles van dichtbij konden bekijken. 

De eerste groep had schijnbaar veel vragen, want als je die man een vraag stelt dan komt er nog wel een heel antwoord terug en daar kun je ook wat mee,  geweldig wat een prater is die man. 

Jakob, “de bromfiets predikant”.👍🏻

Onder tussen zat groep twee lekker te genieten, van een consumptie en natuurlijk de warme kachel. 

Toen kwam groep 2 ,deze had iets minder vragen dus ging de rondleiding iets sneller we moesten ook richting huis, want het was ook al half  zes. 

Volledige aandacht, zelfs Mans kon nog wat leren.

Iedereen ging op eigen houtje richting huis op een enkeling na die ontmoeten elkaar nog bij het clubgebouw voor een dichte poort.

Al met al een geslaagde rit!  ik heb er van genoten👍🏻 ik hoop jullie ook

Groetjes Mans

Paashaasrit

De tweede paasdag was het ideaal voorjaarsweer om een ritje te rijden op de motor. De temperatuursvoorspelling was 16 graden en heel af ten toe kwam een waterig zonnetje te voorschijn. Met 25 inschrijvingen kunnen we vaststellen dat het een goede opkomst was. Vertrekkend richting Nijverdal heeft menigeen gedacht ‘volgens mij rijden we niet volgens de omschrijving’. Dat was dus een juiste conclusie, want de route is ter elfder ure omgedraaid, zodat deze tegengesteld werd gereden. De route was er niet minder mooi om. Op de brug in Ommen is menigeen geflitst en wie goed heeft opgelet heeft onderweg in Drenthe zelfs een aantal paashazen zien rammelen in de velden.

Stampottenbuffet met bingo

Zaterdag 29 april is iedereen vanaf 18:30 welkom, zodat iedereen om 19:00 uur kan aanschuiven aan het stampottenbuffet. Na het eten wordt nog een gezellige bingo gepland. Opgeven kan via onderstaand formulier.

Het is alleen voor leden (uiteraard inclusief man- of vrouwlief). De kosten bedragen € 5 per persoon.

Geef hier eventueel bijzonderheden op, waar we rekening mee kunnen houden.