De Uitlaat

De Uitlaat

De Uitlaat
Uiteraard blijft het officiële cluborgaan “De Uitlaat” bestaan! Houd deze pagina dan ook goed in de gaten als je de laatste nieuwtjes niet wilt missen. Heb je zelf wat te melden, Geef het door via de link hieronder.

Geef zelf hier je nieuwtjes door. Binnenkort verschijnen ze dan op deze pagina.

Herfstrit 2-TaktSnoevers

De avond van onze bromfiets commissie vergadering,over deze Herfstrit, was tevens de avond van de laatste corona persconferentie. De dag erna werd duidelijk dat we een QR-code nodig dienden te hebben om van ons clubgebouw gebruik te maken. De meerderheid van de bromfiets commissie was daar geen voorstander van. De zin van organisatie was enigzins over. Ria W, de verbindster bij uitstek kwam met het voorstel om wel te starten vanaf ons clubgebouw, maar de gezelligheid buiten het clubhuis te regelen.
Het werd toch een mooie rit, met verassingen onderweg. Een team rit met de nodige gouden handjes, ja zelfs voor een puch met een lek bandje!👍🏻 Een gastvrije brandweer kazerne, voor de sanitaire behoeftes (Marcel bedankt). Een stel vrijwiligers van een museum spoorlijn, die hun remise voor ons beschikbaar stelden. Prachtig!! Een stop met een stel top cateraars (familie Waggeveld en familie Zwoferink )die voor lekkere pundingbroodjes, hapjes en koffie, fris hadden gezorgd. Verder een mooie watermolen waar we voldoende tijd voor hadden om te bekijken. De Puchvogel (Hendrikus heeft dit bedacht😉) van de dag zorgde daar wel voor.

De rit werd vervolg, en we kwamen ook langs de Eibergse watermolen. Helaas, na het mooie Gelselaar gaf de Puch het weer op, en waren we blij met Laurens en de bezemwagen, bedankt Eppie👍🏻. Wim als assistent auto, om eventueel als taxi te kunnen dienen,bij meerder uitvallers. Ging als verkenner een goed cafetaria op zoeken, met een “ouderwetse “ gastvrijheid. En het was goed😋heerlijke gehaktbal Wim👍🏻 en een gezellige plek. Snoevers bedankt voor jullie gezelligheid en gemutlichheit. Onze volgende rit, bij gezondheid is de snertrit 16 Oktober, groet Henk B

Lege Tankrit 2021

Terwijl de 2-Taktsnoevers nog schuilden onder het afdak van de kanaries, druppelden de eerste deelnemers van de motoren binnen om de Lege Tankrit te gaan rijden. Onder het inschrijven nog snel een bakje koffie, voordat alweer de voorlaatste rit van het seizoen gereden werd. Bij het starten van de motoren was het regenbuitje vertrokken. Het was een mooi ritje door de Achterhoek. Halverwege de rit werd gepauzeerd aan de Duitse grens bij Zwillbrock. Na de koffie (voor menigeen aangevuld met appelgebak en slagroom) werd de terugreis aanvaard. Evenals het eerste deel van de rit, ging het tweede deel ook over mooie stuurweggetjes. Eenmaal terug in het clubhuis liet iedereen zich het welverdiende broodje knakworst goed smaken. Henk en Joke nog bedankt hiervoor!

Herfstrit 2021

Geupload door Margreet Brink

De bladeren beginnen nog maar net hier en daar te verkleuren, toch is het al weer tijd voor de herfstrit. Met mooi weer en onder het genot van koffie met een plakje cake bereid iedereen zich voor op de herfstrit in het clubgebouw. Met een opkomst van 22 motoren vertrekken de relatief kleine groepjes, om de prachtige route door het landschap wat zich langzaam voorbereid op de herfst te rijden.De route is in verband met de Hellendoornrally toch hier en daar richting Wierden aangepast om te voorkomen dat we een proef kruisen. Door het ontbreken van onze huisfotograaf Ben zijn er weinig foto’s. Er is weinig horeca langs de route dus weinig gelegenheid voor een gezellige gezamenlijke stop. De route is prachtig. Langs Tubbergen en Denekamp, en met name in de tweede helft verrassend. Mede door het prachtige weer en de mooie route was het weer een fijne rit.

Reggestadrit 2021

Foto’s geupload door diverse Tuffers

De Reggestadrit is altijd één van de langere ritten. ‘s Morgens om 09:00 is het nog een beetje frisjes, maar het belooft een prachtige dag te worden. Na een bakje koffie vertrokken 24 motoren richting westen. Het was een prachtige rit langs de IJssel naar Elburg, waarna over voor de meesten onbekende wegen op de Veluwe verkend werden. Na ‘s morgens met het pontje van Wijhe overgevaren te zijn, werd ‘s middags met het pontje van Olst gevaren. Via prachtig bochtige Sallandse wegen is weer naar Rijssen terug gereden.

2-Takt Snoevers “voor elkaar, en met elkaar rit”💪🏻

De woensdag avond rit,
Mag rustig voor elkaar en met elkaar rit genoemd worden.
Verzamelen bij het clubgebouw en toch altijd weer kijken hoeveel er vanavond mee gaan.
Ook nu weer, een mooie koppel,ong 16 brommers.
Rory had aangeboden, om deze rit uit te zetten👌🏻 (bij deze nogmaals bedankt) nou in colonne op weg, mooi binnendoor, op Nijverdal aan, waar we nog een aantal snoevers op gingen pikken, bij wat vroeger dalzicht was. Zo de groep was compleet voor vanavond, met 20 brommers richting Luttenberg en langs kronnenzommer , om in Hellendoorn even een kleine pauze in te lassen, na het balletje en de koffie door richting Hulzen (eerst even een mede snoever weer op weg geholpen (met dank aan Mans voor het nodige gereedschap)en weer door richting Rijssen de grimberg over via de nodige zandpaden de elsgraven en richting witmoesdijk om zo weer Rijssen binnen te rijden en door richting het clubgebouw om daar nog even na te praten over onze tweewielers. Namens Heins bedankt snoevers.

Happen & Trappen


Eindelijk was er weer ruimte voor een activiteit! Op zaterdag 28 augustus is de activiteit Happen & Trappen gehouden. Helaas hadden veel leden andere verplichtingen en activiteiten, zodat de opkomst iets te wensen overliet. De deelnemers hadden het echter prima naar de zin. gelukkig bleef het droog en behalve een stevige wind was het prima fietsweer.

Na een kopje koffie met een soesje of een koekje op de club, ging de fietstocht van start. Het eerste obstakel was het fietspontje over de Regge. Dat koste wat zweet, maar naar enkele kilometers stond de eerste ‘haptent’ klaar met stokbroodjes en een drankje. Daarna was het weer een stukje trappen langs de Regge tussen de weilanden door, van knooppunt naar knooppunt.

In Rectum was het tijd voor een voorgerechtje. Met een mooi uitzicht op de weilanden en een picknicktafel met salades en hapjes kon iedereen een beetje bijkomen van het mulle zandpad. Bij het vertrek werden aanwijzingen gegeven voor de volgende knooppunten, die uit eindelijk de fietstocht in Rijssen liet uitkomen voor een BBQ met hamburgers en broodje worst aan de Enterstraat in de tuin.

Bij de laatste tussenstop in het Volkspark was het tijd voor de eerste gang van het dessert, wat bestond uit een fruitspies en chocolade. De tocht van 20 kilometer eindigde weer op de Tuf met als laatste gang een ijsje en een kop koffie. Daarna werd er nog even gezellig geborreld met de leftovers van de tocht.

Het een gezellige dag en we hopen dat er binnenkort weer iets gezelligs georganiseerd kan worden, want het is toch wel fijn elkaar weer eens te spreken en gezellig een borreltje te drinken.

De max 40km/pu Heiderit 🌲van de 2-TaktSnoevers.👍🏻25-08-21

Vanavond 25-08-2021 , een prachtige mooie tourtocht gehad voor de wel/niet leden van de snoevers , uitgezet door onze captain van de 2taktsnoevers      “Henk B”

Om 18:30 uur met een groep van 29 Rijders ,met de maximale snelheid van 40km/h ,zijn we weggereden stukje door Rijssen , langs het volkspark , richting de borkeld, naar Holten , stukje beusenberg , zo de neus richting holterberg , Haarle langs het kasteel , en bij het eetcafé “droadnagel” fff aan gelegd ! 

Via stukje holterberg weer richting Rijssen over de Lichtenbergerdijk , naar het clubgebouw van n’tuf en de twee taktsnoevers , waar we met de rieders ff 1 sapje gedaan , en de route hebben doorgenomen ! En namens de rit wel fff weer 4 nieuwe leden erbij ! Bij deze iedereen alle rijders en 2 vrouwelijke rijders (ja ja dames meld je aan😜) en de gast rijders , bedankt ! Groeten van mij Albert zwolsman de Honda rijder 😄😄😄

PS: Honda was goed vertegenwoordigd vanavond , 7 stuks , dat doet me goed 🥰🥰

Appie Zwolsman

Heiderit 2-Taktsnoevers nTuf Rijssen

2-TaktSnoevers clubgevoel

Na de geplande langzame (heide-)rit, van afgelopen woensdag, wegens het weer afgeblazen te hebben, bleek pas de liefhebberij en het grote clubgevoel van de Snoevers.

Geweldig, een aantal had er zo’n zin en in, en er zo naar toe geleefd, dat we toch, met een 20 tal brommers, op een grijze Woensdagavond, “gewoon” van start gingen! Heins (Henry), nam het voortouw en bedacht een mooie spontane rit, 

Een stevige regenbui, kon ons niet deren, want captain Heins loosde ons onder een viaduct, waar we  mooi konden schuilen en over onze brommers konden bijkletsen. Een goede ijsco op het terras in Diepenheim doet het ook altijd goed, en daarna via de toeristische route op Hoes ann. Natuurlijk nog even show rijden door het centrum. Was weer een mooie brommer avond. Na thuiskomst, het mooie nieuws, er weer een nieuw lid bij mogen verwelkomen. De 4e van deze week👌🏻Het enthousiasme werkt aanstekelijk! Welkom bij n’Tuf, nieuwe 2-Taktsnoevers! De langzame rit, is nu een weekje opgeschoven. 

UITNODIGING:

Snoevers, bij deze nadere informatie voor de langzame max 40km/pu rit Woensdag 25- 08-2021. De heide staat  in bloei, en we gaan dus proberen, daar met onze bromfietsjes optimaal van te kunnen gaan genieten. Maak dus woensdagavond 25-8 vrij in jullie agenda’s. Iedereen is hartelijk welkom dus vrouw en/of kinderen, leden en niet-leden.  We proberen er een ontspannen toer avond van te maken. Tijdstip van vertrek is 18:30 vanaf clubgebouw, verzamelen om 18:15uur. 

Mocht het geen geschikt weer blijken te zijn. Stellen we het een weekje uit. Zie jullie bij gezondheid.

Met de 2-Takt Snoevers naar Brommerskiek’n in de koarke in Steenderen 7-8-2021

Spannend was het voor deze Zaterdag wat het weer ons zou brengen. Maar de “weergoden“ waren ons goed gezind. Op een bui na, was het een overwegend zonnige dag. Hendrikus en Ronald (Dianne) bedankt voor jullie strakke verslag👍🏻

deel 1
deel 2