2-Takt Agenda

De clubagenda van oldtimer brommerclub de 2-Takt Snoevers uit Rijssen.

————————————————

Snoevers en belangstellenden,

Bij goed weer en buiten de vakantie periode, wordt er elke Woensdag avond getoerd Dit wel afhankelijk van de opkomst, en omstandigheden, wordt er op de avond zelf, vaak een route bepaald. Wil je graag een keer een route uitzetten en voorrijden is dat altijd te overleggen. We hopen dat iedereen zijn of haar wensen (snelheid, afstand, tijdstippen, of aanleglocaties) kenbaar maakt. Zodat we samen plezier beleven aan het oldtimer bromfiets rijden. Na de avondrit kunnen we gebruik maken van ons clubhuis, met in achtneming van de geldende corona regels.
———————————————————————-

Beste Snoevers,

We hebben een hele nog mooie club toerrit klaar staan, voor een nog te bepalen datum na de vakantie. Het wordt een rit in en over de grens. Omdat het qua afstand een stevige rit betreft +_170 km en we langs veel mooie punten komen, hopen we vroeg te gaan starten.  We starten tzt, vanaf ons clubgebouw aan de Morsweg. We hopen diverse keren te stoppen, en er een ontspannen en relaxte rit van te maken. Advies neem eten en drinken mee, maar we leggen uiteraard ook ergens aan.  Dus een gevulde portemonnee, beetje meng olie, en een ID kaart,of paspoort is ook aan te raden. Wie gaat er mee.  

Graag opgeven via de bromfiets app

—————————————————————————

Brommerskiek’n in de koarke,


Beste Snoevers,

Zaterdag 7 Augustus hopen we met een groep Snoevers richting Steenderen te gaan. Dit om deel te gaan nemen aan de toertocht “Brommerskiek’n in de koarke”. De opening van de tentoonstelling is een “bijzondere (humoristische) gebeurtenis” , en super leuk om mee te maken. De opening en inschrijving (ieder even persoonlijk, ter plekke) is al om 10:00 uur. Omdat de heenweg naar Steenderen ook al een 45 km bedraagt, dienen we daarom vroeg te vertrekken. We vertrekken om 8:15 vanaf ons clubgebouw. Naar gelang het verloop van de toertocht, die dmv bewegwijzering, kan worden gereden.  Dit geeft ons, eventueel de mogelijkheid om onderweg te kunnen besluiten, of we de hele route, of een gedeelte gaan rijden. We laten ons verrassen. Het tijdstip van terugkomst is dus in het geheel, niet bekend. Of we dus na terugkomst nog gebruik maken van het clubhuis, laten we nog open. Hoop jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd. Svp even opgeven in onze aanmeld en info App, zodat we niemand vergeten. Groet de bromfietscommissie. 

Op 7 augustus 2021 organiseert de stichting Oude Gelderse kerken weer Brommers Kieken weekend in Steenderen, Gelderland. Wij De bromfiets oldtimerrit op zaterdag 7 augustus 2021 wordt georganiseerd door de Zündapp Veteranen Club. Steenderen ligt iets onder Zutphen. We hopen met de Snoevers deze rit en beleving mee te maken. Tijdstippen en informatie hierboven bekent opgeven kan in onze aanmeld app.
—————————————————-

Aansprakelijkheid, verkeer en de veiligheid.

Ook binnen onze bromfietsclub moeten we het hierover hebben. Willen we met zijn allen genieten van onze brommertjes en het toeren hierop, ontkomen we er niet aan. Om het voor iedereen gezellig en veilig te houden, hier een paar regels.  Lees het eens aandachtig door.

Door deel te nemen aan toertochten van De 2-Taktsnoevers gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.

Aansprakelijkheid

 • Deelnamen aan een door “De 2-Taktsnoevers” georganiseerde toerrit is altijd voor eigen rekening en risico van de deelnemers.
 • “De 2-Taktsnoevers” zullen géén enkele aansprakelijkheid aanvaarden omtrent schade aan personen en/of voertuigen veroorzaakt voor, tijdens en/of na een toerrit van “De 2-Taktsnoevers”.
 • Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen verkeersgedrag,  een eventuele route begeleiding doet daar niets aan af.
 • Deelnemers aan een toerrit dienen altijd de instructies van de toer organisatie op te volgen.
 • Deelnemers aan een toerrit zijn persoonlijk verantwoordelijk t.a.v. de eisen die in het wegenverkeersreglement aan de weggebruiker worden gesteld.
 • Een geldige kentekenplaat dient op de bromfiets te zijn aangebracht.
 • Deelnemers dienen minimaal WA verzekerd te zijn.
 • Helm dragen tijdens een toerrit is verplicht. (ook voor snorbrommers).
 • Deelnemers aan een toerrit worden geacht dit reglement te kennen én er mee akkoord te gaan.

Veiligheid

 • Deelnemers mogen de andere (voor)rijders niet inhalen
 • Zorg steeds voor voldoende ruimte onderling,  zodat stuurcorrecties en/of het vermijden van obstakels mogelijk blijven.
 • Deze ruimte is soms ook noodzakelijk om het passerend verkeer, de mogelijkheid te geven om (eventueel) te kunnen invoegen.
 • Alle deelnemers moeten op tijd aankomen met een volle tank op het ontmoetingspunt.
 • De deelnemers die voor de duidelijkheid bij de organisatie horen en een oranje hesje dragen zijn géén verkeersregelaars.
 • Elke deelnemer moet er op kunnen vertrouwen dat de overige deelnemers op hem (haar) letten.
 • Het is niet de bedoeling dat er verkeer wordt tegengehouden op kruispunten, rotondes, stoplichten en dergelijke.
 • Wanneer je stopt voor een kruising, verkeerslichten of andere obstakels, vorm dan een rij van 2 bromfietsen naast elkaar.
 • De wettelijke snelheidslimieten zullen in acht worden genomen.
 • In het verkeer ben je als bromfietsrijder (en zeker in een groep) extra kwetsbaar
 • Gezellig toeren is ons motto