2-Takt Agenda 2023

De clubagenda van oldtimer brommerclub de 2-Takt Snoevers van n,Tuf uit Rijssen.

————————————————————

Deze ritten en datums staan tot nu toe vast. De ritten, zoals bv Brommerskiekn in de kerk enz komen er natuurlijk nog bij. Dus zaak om regelmatig de agenda bij te houden.

Uitnodiging MrGPS-presentatie

In de nieuwsbrief van december 2022 is het al verklapt dat MrGPS op ‘n Tuf komt in het vroege voorjaar van 2022. De presentatie wordt zaterdagmiddag 4 maart vanaf 13:30uur in het clubhuis gehouden. Naast Basecamp zal er ook ruim aandacht gegeven worden aan de nieuwe manier van routes maken voor Garmin en TomTom. Ook komt naar verwachting het maken van routes via online programma’s als MRA en Kurviger aan bod. Uiteraard bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De kosten voor het middagvullende programma zijn € 10 per persoon (inclusief koffie en fris). Geef je alvast op via het formulier hier op de website.

————————


Zaterdag 15 april 2023
kort ritje “om-er-in-te-komen”
een rit van +_40km , verzamelen vanaf 13:30 , vertrek 14:00 uur. Nadere informatie volgt.

————————-

22-April 2023 rit in het Westland (Zevenhuizen)

informatie over het verzamelen, en tijdstippen van vertrek volgen nog. Leden dienen, bij evt deelname zich zelf aan te melden bij de organisatie. Zie onderstaande flyer.

————————-

Zaterdag 13 mei 2023 Voorjaars
rit, voor leden
en niet leden. (*_70 km) inschrijven/verzamelen vanaf 10:00, vertrek 11:00. (Verdere rit informatie volgt.


Zaterdag 9 september 2023 club
rit voor onze leden.

. (*_70 km) verzamelen vanaf 10:30 vertrek 11:00. (Verdere rit informatie volgt.

————————-

—————————————

Datum in Oktober onze traditionele gezamenlijke Snertrit


De rit die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Zoals altijd sluiten we het tourseizoen af met de Snertrit. Het snertstukje is alleen voor leden. Het ritje is ook zeer geschikt om met de brommer te rijden. Het is een technisch ritje over kleine boerenweggetjes rondom Rijssen. Traditiegetrouw kunnen we na afloop de handen weer opgewarmd worden aan een kop snert. Om met z’n allen hiervan te kunnen genieten vertrekken de brommers een uurtje eerder.


——————————————

Bij goed weer en buiten de vakantie periode, wordt er tijdens “het seizoen” iedere Woensdag avond getoerd. We verzamelen om 18:30 bij ons clubgebouw, vanwaar we om 18:45 vertrekken. Dit is wel afhankelijk van de opkomst, en omstandigheden. Zo wordt er op de avond zelf, vaak een route bepaald. Wil je graag een keer een route uitzetten en voorrijden? Dan is dat altijd te overleggen. We hopen dat iedereen zijn of haar wensen (snelheid, afstand, tijdstippen, of aanleglocaties) kenbaar maakt. Zodat we samen plezier beleven aan het oldtimer bromfiets rijden. Na de avondrit kunnen we gebruik maken van ons clubhuis, met in achtneming van de geldende corona regels.

———————————————

Leden Graag opgeven voor onze ritten via de bromfiets app of via mail tweetaktsnoevers@gmail.com

In het Najaar zijn de Stoevers vast weer actief.

————————————————

Aansprakelijkheid, verkeer en de veiligheid.

Ook binnen onze bromfietsclub moeten we het hierover hebben. Willen we met zijn allen genieten van onze brommertjes en het toeren hierop, ontkomen we er niet aan. Om het voor iedereen gezellig en veilig te houden, hier een paar regels.  Lees het eens aandachtig door.

Door deel te nemen aan toertochten van De 2-Taktsnoevers gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.

Aansprakelijkheid

 • Deelnamen aan een door “De 2-Taktsnoevers” georganiseerde toerrit is altijd voor eigen rekening en risico van de deelnemers.
 • “De 2-Taktsnoevers” zullen géén enkele aansprakelijkheid aanvaarden omtrent schade aan personen en/of voertuigen veroorzaakt voor, tijdens en/of na een toerrit van “De 2-Taktsnoevers”.
 • Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen verkeersgedrag,  een eventuele route begeleiding doet daar niets aan af.
 • Deelnemers aan een toerrit dienen altijd de instructies van de toer organisatie op te volgen.
 • Deelnemers aan een toerrit zijn persoonlijk verantwoordelijk t.a.v. de eisen die in het wegenverkeersreglement aan de weggebruiker worden gesteld.
 • Een geldige kentekenplaat dient op de bromfiets te zijn aangebracht.
 • Deelnemers dienen minimaal WA verzekerd te zijn.
 • Helm dragen tijdens een toerrit is verplicht. (ook voor snorbrommers).
 • Deelnemers aan een toerrit worden geacht dit reglement te kennen én er mee akkoord te gaan.

Veiligheid

 • Deelnemers mogen de andere (voor)rijders niet inhalen
 • Zorg steeds voor voldoende ruimte onderling,  zodat stuurcorrecties en/of het vermijden van obstakels mogelijk blijven.
 • Deze ruimte is soms ook noodzakelijk om het passerend verkeer, de mogelijkheid te geven om (eventueel) te kunnen invoegen.
 • Alle deelnemers moeten op tijd aankomen met een volle tank op het ontmoetingspunt.
 • De deelnemers die voor de duidelijkheid bij de organisatie horen en een oranje hesje dragen zijn géén verkeersregelaars.
 • Elke deelnemer moet er op kunnen vertrouwen dat de overige deelnemers op hem (haar) letten.
 • Het is niet de bedoeling dat er verkeer wordt tegengehouden op kruispunten, rotondes, stoplichten en dergelijke.
 • Wanneer je stopt voor een kruising, verkeerslichten of andere obstakels, vorm dan een rij van 2 bromfietsen naast elkaar.
 • De wettelijke snelheidslimieten zullen in acht worden genomen.
 • In het verkeer ben je als bromfietsrijder (en zeker in een groep) extra kwetsbaar
 • Gezellig toeren is ons motto