2-Takt Agenda

De clubagenda van oldtimer brommerclub de 2-Takt Snoevers uit Rijssen.

————————————————————

Bij goed weer en buiten de vakantie periode, wordt er tijdens “het seizoen” iedere Woensdag avond getoerd. We verzamelen om 18:30 bij ons clubgebouw, vanwaar we om 18:45 vertrekken. Dit is wel afhankelijk van de opkomst, en omstandigheden. Zo wordt er op de avond zelf, vaak een route bepaald. Wil je graag een keer een route uitzetten en voorrijden? Dan is dat altijd te overleggen. We hopen dat iedereen zijn of haar wensen (snelheid, afstand, tijdstippen, of aanleglocaties) kenbaar maakt. Zodat we samen plezier beleven aan het oldtimer bromfiets rijden. Na de avondrit kunnen we gebruik maken van ons clubhuis, met in achtneming van de geldende corona regels.

———————————————

Wie gaat er 11 juni mee?

LET OP: door de vele aanmeldingen, verzamelen we nu bij ‘Eiland Urk’ (Vormtweg 7D, 8321 NC Urk). Parkeren is mogelijk bij Sportvereniging Urk. Inschrijven kan vanaf 09:30. We vertrekken om 11:30

Bij de inschrijving betaal je €7,50 om deel te nemen aan de kibbeling rit van de Oldtimerclub-urk. Voor dit bedrag ontvang je een volledig verzorgde rit.

————————————————————

Zaterdag 18Juni kunnen we kiezen. Er staan 2 tochten in ons belangstellingslijstje. Zo hopen we met een clubdellegatie deel te gaan nemen, aan de brommertoertocht, georganiseerd door het buurtschap Zuna, ter ere van het midzomerfeest aldaar.
zie onderstaande flyer.

Of er kan 18-Juni dus eventueel gekozen worden om deel te gaan nemen aan de bromfietsrit in Staphorst.
zie onderstaande Flyers.


——————————————

9 Juli hopen wij onze bromfietsen ” ann te trapn” om deel te gaan nemen aan de 1e dag van de bromfiets 2 daagse. Dit evenement ,en toertocht wordt georganiseerd door de Beltrumse bromfiets vereniging.

———————————————————

Zaterdag 6 Augustus starten we onze 50cc bolides om af te reizen naar het Suukerbietn land, lemelerveld voor de ”Suukerbietn rit” zie onderstaande rit info.

————————————————-

Zaterdag 13 Augustus starten we onze plearpiepn om te gaan Brommerskiekn in de koarke van Steenderen. De Jaarlijkse happening georganiseerd door de Zundapp club.

Let op, is de flyer van vorig jaar!

————————————————

03-September 2022 graag vrij houden voor onze eigen Snoevers clubrit! aansluitend staat onze zomer Club BBQ, voor deze datum op onze agenda. We proberen s’middags uiterlijk 17:00 uur weer terug te zijn om een ieder de gelegenheid te geven om de brommer thuis af te leveren, en dus om +_ 18:00 bij de BBQ aanwezig te kunnen zijn.

———————————-

17 September-2022 hopen we onze najaarsrit te houden. rit is voor leden en niet leden. nader info volgt

—————————————

22 oktober 16:00 uur Snertrit (60KM)


De rit die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Zoals altijd sluiten we het tourseizoen af met de Snertrit. Het snertstukje is alleen voor leden. Het ritje is ook zeer geschikt om met de brommer te rijden. Het is een technisch ritje over kleine boerenweggetjes rondom Rijssen. Traditiegetrouw kunnen we na afloop de handen weer opgewarmd worden aan een kop snert. Om met z’n allen hiervan te kunnen genieten vertrekken de brommers een uurtje eerder.

——————————————————
Snoevers en belangstellenden,

Wegens de corona maatregelen die gelden in Duitsland, zien we voorlopig van de hieronder geplande rit af.

—————————————

Beste Snoevers,

We hebben een hele nog mooie club toerrit klaar staan, voor een nog te bepalen datum na de vakantie. Het wordt een rit in en over de grens. Omdat het qua afstand een stevige rit betreft +_170 km en we langs veel mooie punten komen, hopen we vroeg te gaan starten.  We starten tzt, vanaf ons clubgebouw aan de Morsweg. We hopen diverse keren te stoppen, en er een ontspannen en relaxte rit van te maken. Advies neem eten en drinken mee, maar we leggen uiteraard ook ergens aan.  Dus een gevulde portemonnee, beetje meng olie, en een ID kaart,of paspoort is ook aan te raden. Wie gaat er mee.  

Leden Graag opgeven voor onze ritten via de bromfiets app of via mail tweetaktsnoevers@gmail.com

In het Najaar zijn de Stoevers vast weer actief.

————————————————

Aansprakelijkheid, verkeer en de veiligheid.

Ook binnen onze bromfietsclub moeten we het hierover hebben. Willen we met zijn allen genieten van onze brommertjes en het toeren hierop, ontkomen we er niet aan. Om het voor iedereen gezellig en veilig te houden, hier een paar regels.  Lees het eens aandachtig door.

Door deel te nemen aan toertochten van De 2-Taktsnoevers gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.

Aansprakelijkheid

 • Deelnamen aan een door “De 2-Taktsnoevers” georganiseerde toerrit is altijd voor eigen rekening en risico van de deelnemers.
 • “De 2-Taktsnoevers” zullen géén enkele aansprakelijkheid aanvaarden omtrent schade aan personen en/of voertuigen veroorzaakt voor, tijdens en/of na een toerrit van “De 2-Taktsnoevers”.
 • Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen verkeersgedrag,  een eventuele route begeleiding doet daar niets aan af.
 • Deelnemers aan een toerrit dienen altijd de instructies van de toer organisatie op te volgen.
 • Deelnemers aan een toerrit zijn persoonlijk verantwoordelijk t.a.v. de eisen die in het wegenverkeersreglement aan de weggebruiker worden gesteld.
 • Een geldige kentekenplaat dient op de bromfiets te zijn aangebracht.
 • Deelnemers dienen minimaal WA verzekerd te zijn.
 • Helm dragen tijdens een toerrit is verplicht. (ook voor snorbrommers).
 • Deelnemers aan een toerrit worden geacht dit reglement te kennen én er mee akkoord te gaan.

Veiligheid

 • Deelnemers mogen de andere (voor)rijders niet inhalen
 • Zorg steeds voor voldoende ruimte onderling,  zodat stuurcorrecties en/of het vermijden van obstakels mogelijk blijven.
 • Deze ruimte is soms ook noodzakelijk om het passerend verkeer, de mogelijkheid te geven om (eventueel) te kunnen invoegen.
 • Alle deelnemers moeten op tijd aankomen met een volle tank op het ontmoetingspunt.
 • De deelnemers die voor de duidelijkheid bij de organisatie horen en een oranje hesje dragen zijn géén verkeersregelaars.
 • Elke deelnemer moet er op kunnen vertrouwen dat de overige deelnemers op hem (haar) letten.
 • Het is niet de bedoeling dat er verkeer wordt tegengehouden op kruispunten, rotondes, stoplichten en dergelijke.
 • Wanneer je stopt voor een kruising, verkeerslichten of andere obstakels, vorm dan een rij van 2 bromfietsen naast elkaar.
 • De wettelijke snelheidslimieten zullen in acht worden genomen.
 • In het verkeer ben je als bromfietsrijder (en zeker in een groep) extra kwetsbaar
 • Gezellig toeren is ons motto