2-Takt Agenda 2023

De clubagenda van oldtimer brommerclub de 2-Takt Snoevers van n,Tuf uit Rijssen.

————————————————————

Deze ritten en datums staan tot nu toe vast. De ritten, zoals bv Brommerskiekn in de kerk enz komen er natuurlijk nog bij. Dus zaak om regelmatig de agenda bij te houden.

————————-

Zaterdag 13 mei 2023 Voorjaars
rit, (” Overijssels mooiste” voor leden
en niet leden. (*_90km) inschrijven/verzamelen vanaf 9:00, vertrek 10:15 Verdere rit informatie vindt je op onderstaande flyer. Meld je hier aan:

tweetaktsnoevers@gmail.com

————————-

Zaterdag 12-08 “brommers Kiek’n, in de kerk” rit naar Steenderen. Kilometers vreten dus.

———————————–

Zaterdag 9 september 2023 club
rit voor onze leden.

Voor deze rit (alleen voor eigen leden) even wat informatie.
Zorg voor een volle tank brandstof.!
We starten om 9:00 met de inschrijving . Zodat we om half 10 kunnen vertrekken. Natuurlijk ba een goede bak koffie/ en iets er bij.
Geef je optijd aan als je meegaat in de poll. Of middels een berichtje op tweetaksnoevers@hotmail.com tot 6 september kun je je inschrijven.
Voor deze rit hebben we drinken en versnaperingen voor onderweg bij ons. Voor halverwege, een stop, heb je je eigen portemonnee nodig ivm met de kosten.(we willen voor ieder een betaalbare rit organiseren). Ijsje bal gehakt bijvoorbeeld.
Na de rit hebben we een broodje met iets van de bbq bij het clubhuis. inschrijfgeld €5,-

——————–

—————————————

28 Oktober onze traditionele gezamenlijke Snertrit 🍲


De rit die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Zoals altijd sluiten we het tourseizoen af met de Snertrit. Het snertstukje is alleen voor leden. Het ritje is ook zeer geschikt om met de brommer te rijden. Het is een technisch ritje over kleine boerenweggetjes rondom Rijssen. Traditiegetrouw kunnen we na afloop de handen weer opgewarmd worden aan een kop snert. Om met z’n allen hiervan te kunnen genieten vertrekken de brommers een uurtje eerder
. Dus Snoevers, Zaterdag 28-oktober vertrekken we om 15:00 uur en we verzamelen vanaf 14:30.


——————————————

Bij goed weer en buiten de vakantie periode, wordt er tijdens “het seizoen” iedere Woensdag avond getoerd. We verzamelen om 18:30 bij ons clubgebouw, vanwaar we om 18:45 vertrekken. Dit is wel afhankelijk van de opkomst, en omstandigheden. Zo wordt er op de avond zelf, vaak een route bepaald. Wil je graag een keer een route uitzetten en voorrijden? Dan is dat altijd te overleggen. We hopen dat iedereen zijn of haar wensen (snelheid, afstand, tijdstippen, of aanleglocaties) kenbaar maakt. Zodat we samen plezier beleven aan het oldtimer bromfiets rijden. Na de avondrit kunnen we gebruik maken van ons clubhuis, met in achtneming van de geldende corona regels.

———————————————

Leden Graag opgeven voor onze ritten via de bromfiets app of via mail tweetaktsnoevers@gmail.com

In het Najaar zijn de Stoevers vast weer actief.

————————————————

Aansprakelijkheid, verkeer en de veiligheid.

Ook binnen onze bromfietsclub moeten we het hierover hebben. Willen we met zijn allen genieten van onze brommertjes en het toeren hierop, ontkomen we er niet aan. Om het voor iedereen gezellig en veilig te houden, hier een paar regels.  Lees het eens aandachtig door.

Door deel te nemen aan toertochten van De 2-Taktsnoevers gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.

Aansprakelijkheid

 • Deelnamen aan een door “De 2-Taktsnoevers” georganiseerde toerrit is altijd voor eigen rekening en risico van de deelnemers.
 • “De 2-Taktsnoevers” zullen géén enkele aansprakelijkheid aanvaarden omtrent schade aan personen en/of voertuigen veroorzaakt voor, tijdens en/of na een toerrit van “De 2-Taktsnoevers”.
 • Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen verkeersgedrag,  een eventuele route begeleiding doet daar niets aan af.
 • Deelnemers aan een toerrit dienen altijd de instructies van de toer organisatie op te volgen.
 • Deelnemers aan een toerrit zijn persoonlijk verantwoordelijk t.a.v. de eisen die in het wegenverkeersreglement aan de weggebruiker worden gesteld.
 • Een geldige kentekenplaat dient op de bromfiets te zijn aangebracht.
 • Deelnemers dienen minimaal WA verzekerd te zijn.
 • Helm dragen tijdens een toerrit is verplicht. (ook voor snorbrommers).
 • Deelnemers aan een toerrit worden geacht dit reglement te kennen én er mee akkoord te gaan.

Veiligheid

 • Deelnemers mogen de andere (voor)rijders niet inhalen
 • Zorg steeds voor voldoende ruimte onderling,  zodat stuurcorrecties en/of het vermijden van obstakels mogelijk blijven.
 • Deze ruimte is soms ook noodzakelijk om het passerend verkeer, de mogelijkheid te geven om (eventueel) te kunnen invoegen.
 • Alle deelnemers moeten op tijd aankomen met een volle tank op het ontmoetingspunt.
 • De deelnemers die voor de duidelijkheid bij de organisatie horen en een oranje hesje dragen zijn géén verkeersregelaars.
 • Elke deelnemer moet er op kunnen vertrouwen dat de overige deelnemers op hem (haar) letten.
 • Het is niet de bedoeling dat er verkeer wordt tegengehouden op kruispunten, rotondes, stoplichten en dergelijke.
 • Wanneer je stopt voor een kruising, verkeerslichten of andere obstakels, vorm dan een rij van 2 bromfietsen naast elkaar.
 • De wettelijke snelheidslimieten zullen in acht worden genomen.
 • In het verkeer ben je als bromfietsrijder (en zeker in een groep) extra kwetsbaar
 • Gezellig toeren is ons motto