Ritten 2020

14 maart 13:00 uur Natte Neuzenrit (150KM)
De schaatsen liggen weer in het vet. De motor is afgestoft en staat blinkend gepoetst startklaar. Iedereen staat te popelen om het eerste ritje van ‘n Tuf al klappertandend van de kou en met een natte neus mee te rijden. Om het leed wat te verzachten vertrekken we de eerste rit zuidwaarts, waar we hopen dat het wat warmer is. In de Achterhoek aangekomen is er gelegenheid om de handen te warmen aan een kopje koffie, waarna de terugreis langs de Duitse grens wordt ingezet.

28 maart 13:00 uur Lange onderbroekenrit (160KM)
Na een paar jaar van het programma te zijn geweest is de Lange onderbroekenrit weer terug. We nemen de kortste weg naar Den Ham. Zonder na te kaarten rijden we over de sluis bij Junne het Vechtdal in. Ongemerkt gaat het Vechtdal over in het Reestdal, waarna we de veengebieden van Drente passeren. We zakken langs de Duitse grens over kleine bochtige wegen weer zuidwaarts.

13 april 11:00 uur Paashaasrit (160KM)
We beginnen met een rondje door de Rijssense bossen. Ons doel van de deze paasdag is een ritje over de Veluwe. Voor we hier aankomen, moeten we eerst de IJssel over. Dat doen we over oude brug bij Zutphen. We vermijden de drukte bij Apeldoorn en zoeken de rust op in de bossen en op de heide. Halverwege de Veluwe ontkom je er niet aan om door het plaatsje Vierhouten te rijden. Hier is overigens altijd wel een plekje op een terrasje beschikbaar voor een bakje koffie. De terugkomst over de IJssel maken we met het pontje bij Olst. Daarna rijden we weer naar Rijssen om verder te gaan met het paaseieren zoeken.

27 april 09:00 uur Koningsrit (150KM)
We gaan naar de Oosterburen! Aangezien in Nederland op grote schaal Koningsdag gevierd wordt, gaan wij richting onze Oosterburen in de verwachting dat hier minder omleidingen zijn dan met de festiviteiten in Nederland. We rijden van ons Clubgebouw richting het Oosten en komen via Beuningen en de Lutte, hier gaan we de grens over richting Gildehaus. Vandaar richting Ochtrup waar eventueel van een versnapering bij Felsenmüle genoten kan worden. Hierna rijden we naar Epe en Alstätte om bij Buurse de grens weer over te steken. Via Sint Isidorushoeve en de Hof van Twente rijden we weer richting ons clubgebouw, om ons later op het Rijssens Koningsfeest te storten.

16 mei 18:00 uur 1e avondrit (80KM)
Vanavond een rit langs de agrariërs, we gaan via de Ligtenbergerdijk richting Holten bij Holten gaan we de Beusenberg op naar Laren en Barchem. We gaan een beetje door het bos rijden en komen dan aan bij de witte wieven, pas op dat er ginne bie oe op de motor springt. Vervolgens gaan we via Lochem binnendoor richting de Borkeld en via de achterkant van ‘n karkhof weer terug naar de Tuf om gezellig wat na te praten onder genot van wat fris.

6 juni 09:00 uur Morsrit (300KM)
Deze dagrit voert ons vanaf ons clubgebouw richting Diepenheim en Beltrum, om bij ‘s Heerenberg de grens naar Duitsland over te steken. Om bij Spijk Nederland weer in te rijden. Via mooie dijkweggetjes langs de Rijn en de Waal (met de nodige ommetjes in verband met afsluitingen) komen we bij IJzerdoorn waar we via mooie weggetjes naar Arnhem rijden om de Rijn over te steken. Door Arnhem en over de Posbank komen we in Dieren uit. Via Loenen en Terwolde rijden we naar de veerpont bij Olst om de IJssel over te steken. Vervolgens door Den Nul en Haarle gaan we over de Holterberg terug naar ons clubgebouw.

20 juni 18:00 uur 2e Avondrit (100KM)
Deze avondrit gaat door Salland. Dit is een karakteristieke landstreek die gedomineerd wordt door landbouw en veeteelt. Er zijn veel landgoederen te vinden met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen. In het oosten zijn grote 19e eeuwse ontginningen van woeste gronden. Elders is vaak sprake van een kleinschalig coulisselandschap. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug waar we doorheen komen is een bijzonder recreatie- en natuurgebied.

27 juni 06:00 uur Vroege vogelrit (275KM)
Vandaag is het vroeg op voor iedereen. We gaan de vroege vogelrit rijden door de provincie Drenthe. Na het nuttigen van de koffie, ZEKER NODIG OP DIT TIJDSTIP, vertrekken we richting noorden. Via mooie slingerende weggetjes rijden we richting Hoogeveen, waar we aan de oostzijde omheen rijden op weg naar het leuke monumentendorp Orvelte. De route vervolgen we door de Drentsche aa om Assen aan de bovenzijde te passeren (Let op: het is TT-weekend). De provinciegrens met Friesland passeren we nu ook al, dus om de toertocht niet te lang te maken, gaan we in westelijke richting via Veenhuizen richting het Fochterlooerveen. We zakken dan zuidelijk door het Drents-Friese Woud en westelijk langs het Dwingelerveld gebied op weg naar onze eigen provincie. Het laatste stukje is bekend terrein en indien het weer meespeelt een reden voor een stop in Ommen. Nu nog een paar kilometer tot het einde bij ’n Tuf.

11 juli 18:00 uur 3e avondrit (125KM)
Dit is een avondrit door het mooie Twentse landschap we komen over mooie houten ophaalbruggen. Soms denk je dat we bij de boeren over het erf rijd dan rijden we weer door mooie dorpjes. Kortom een mooie rit door Twente.

29 augustus 18:00 uur 4e avondrit (80KM)
Na het inschrijven in ons clubgebouw gaan we beginnen aan de 4e avondrit. We rijden via Notter en Hoge Hexel richting Daarlerveen. Daar zetten we de rit voort via De Pollen, Geesteren en Reutum. De wegen zijn hier op het platteland niet heel erg breed maar de vergezichten zijn adembenemend. Bij sommige boeren rijden we bijna over het erf. Gepaste snelheid is dan hier ook aan te bevelen. Na Zenderen rijden we nog even “binnendoor” richting Bornerbroek en Enter. Vanuit hier gaan we weer naar ons clubgebouw om nog even na te praten.

12 september 09:00 uur Reggestadrit (250KM)
Deze dagrit voert ons weer naar de Holterberg om vandaar via Mariënheem binnendoor naar Broekland te rijden. Onze rit vervolgen we via Herxen naar Zwolle waar we de IJssel oversteken. Dan vervolgen we onze weg richting Wapenveld en Heerde om vervolgens via Welsum over de dijk naar Steenenkamer te rijden. Via Brummen gaan we naar Doesburg en steken we de IJssel over, we rijden binnendoor naar Wichmond en Laren om vandaar naar ons clubgebouw te rijden voor een drankje.

26 september 13:00 uur Herfstrit (150KM)
Wij gaan vandaag de Achterhoek in en komen vanuit de Hof van Twente langs de veel bezongen oude gebieden touren. Heelweg, Piepermolen en de Berkel prachtig oude landschappen, we gaan het allemaal zien. Vanaf Zwolle op de oehoe aan langs de steengroeve. Bij museumboerderij Erve Kots is het misschien tijd voor een pauze. Na de koffie gaat het op de oude Essen van het essendorp Gelselaar aan richting de koffie in ons clubgebouw.

10 oktober 13:00 uur Lege tankrit (150KM)
Dit is alweer bijna de laatste rit van 2020. We blijven dit jaar in Twente om van de prachtige herfstkleuren te kunnen genieten. Via Notter en het Hexel rijden we richting Tubbergen. We vervolgen de route richting Nutter en Oud- Ootmarsum richting de duitse grens. Bij sommige boeren gaan we bijna over het erf en in de buurt van Losser gaan we door het natuurgebied de Oelemars. Ook komen we langs vliegveld Twente. Vliegtuigen zul je hier waarschijnlijk niet meer zien. In Bentelo gaan we richting Hof van Twente om weer naar het clubgebouw terug te keren. Hier kan nog even nagepraat worden onder het genot van een drankje.

24 oktober 16:00 uur Snertrit (60KM)
Het snertstukje is alleen voor leden. Het laatste ritje leidt om Rijssen. Traditiegetrouw kunnen we na afloop de handen weer opgewarmd worden aan een kop snert.

Overzicht tourkampioenschap 2020

“Daarom moedigden ze me, zodra ik me echt aangetrokken voelde tot mijn eerste passie, de motorfiets, aan, en ondanks het gevaar dat het kon vertegenwoordigen.”

– Jacky Ickx