Ritten 2021

20 maart 13:00 uur Lange onderbroekenrit (160KM)
Vanaf ons clubhuis ‘n Tuf wordt langs de rand van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug gereden, om via mooie binnenwegen en prachtige omgeving koers te zetten richting Wesepe. Bij Olst wordt met de pont de IJssel overgestoken. De route wordt vervolgt over de IJsseldijk richting Oene. Vandaar gaan we naar Nunspeet, waarna we door het mooie Zandenbos rijdend, naar Vierhouten gaan. Door de bosrijke omgeving bij Vierhouten wordt De Vecht als richting gekozen om vandaar af te zakken naar Teuge om bij Twello de A1 te kruisen door langs de IJssel naar de Koekstad te rijden. Over de IJssel en langs de lekkere koekjes wordt de weg vervolgd naar Epse. Langs de Kring van Dorth wordt bij de Borkeld nogmaals de A1 overgestoken om door Rijssen rijdend onze thuisbasis te bereiken. Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

5 april 11:00 Paashaasrit (160KM)
Vanuit Rijssen rijden we deze keer richting Vorden en Hoog Keppel. In Hummelo zijn mooie gelegenheden om een kopje koffie te nemen. Zoals jullie vast wel weten is dit het bekende dorp van de rockband NORMAAL. We vervolgen de rit over mooie binnenwegen om via Arnhem en Zwiep weer naar het eindpunt van de rit te rijden. Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

17 april 18:00 uur 1e avondrit (80KM)
Vanavond is het alweer tijd voor de 1e avondrit van 2021. We verlaten Rijssen via de Ligtenbergerdijk richting Holten. We rijden langs de Beuseberg naar de buurtschap Stokkum. We passeren de pittoreske plaatsjes Gelselaar, Diepenheim, Markvelde, Bentelo en het landelijke Ambt Delden. Na Bornerbroek doen we Enter nog even aan, voor we aan de koffie gaan op ‘n Tuf.  Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

27 april 09:00 uur Koningsrit (150KM)
Vandaag is het Koningsdag. We gaan zien hoe mooi de omgeving rond om Rijssen is, want we rijden het eerste deel van de rit dichtbij Rijssen. Het tweede deel gaan wij de Achterhoek in, richting Gelselaar. De rit gaat door oude landschappen en over vele beken. We genieten van de schitterende natuur en van de vele bochten waarover de route ons voert. Na de Achterhoek rijden we nog door een mooi stukje Twente, richting Buurse. Over de sluis bij Delden, over de Twickelervaart, weer terug naar het clubgebouw voor een lekker kopje koffie of wat fris.  Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

8 mei 13:00 uur Voorjaarsrit (160KM)
Met hopelijk een stralend zonnetje en aangename temperatuur starten we onze motoren op voor een ontspannen middagrit. We rijden over de Borkeld naar Holten en scheren langs de Holterberg richting Mariënheem. Daar steken we de N35 over, om binnendoor naar Zwolle te toeren. Verschillende soorten wegdek zullen onder onze banden doorglijden, dat maakt het ook zo leuk. Na Zwolle volgen we de Overijsselse Vecht tot we bij Zwartsluis afslaan naar Meppel. Vanaf daar gaat het, hoe kan het ook anders, langs de Reest en door de bossen tot we bij Ommen weer bij de Overijsselse Vecht komen. Als het goed is kunnen we op het bekende terras een ijsje nuttigen waarna we zuidwaarts gaan om via bochtige binnenwegen weer in Rijssen aan te landen. Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

29 mei 18:00 uur 2e avondrit (100KM)
Na de start van deze avondrit rijden we via het buurtschap Notter richting het forensendorp Wierden. Hierna steken we de “Doorbraak“ over om via het Enterbroek richting Goor te rijden. Het landschap varieert behoorlijk tijdens deze rit. Landerijen, bossen en uitgestrekte vergezichten bepalen de horizon. Ook de kleine dorpjes en buurtschappen zijn erg leuk, al worden ze wel vaker aangedaan tijdens onze ritten. Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

19 juni 09:00 uur Morsrit (300KM)
Eerst maar even een bakkie koffie bij het inschrijven van de Morsrit. We hebben immers een lange rit voor de boeg. Eerst kunnen we genieten van de mooie natuur van de Achterhoek. Bij Huissen steken we de Rijn over met het veerpontje. Via Driel rijden we de dijk en volgen de Rijn richting Wijk bij Duurstede. Kort daarna wordt de Lek op de provinciegrens tussen Gelderland en Utrecht met het tweede pontje van de dag gepasseerd. We verlaten de rivieren en rijden de Utechtse Heuvelrug op. Uiteraard wordt ook de Veluwe nog aangedaan als we de motoren weer oostwaarts sturen naar ‘n Tuf. Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

3 juli 06:00 uur Vroege vogelrit (250KM)
Vandaag gaan we al vroeg op pad. Voor sommigen een normale tijd, voor anderen nog “midden in de nacht”. We rijden in de vroege ochtend naar Drenthe, waar we door verschillende nationale parken komen. Eigenlijk is Drenthe een nationaal park met z’n Brinken en heidevelden. Het is nog de even de vraag of er ook koffie en broodjes zullen zijn onderweg, maar er staan pauzeplaatsen aangegeven onderweg om dan de zelf meegenomen versnaperingen te eten. De terugweg zal gaan via Achterste Erm, Coevorden en Vroomshoop om in Rijssen de eindstreep weer te passeren. Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal)

(geannuleerd) 3e avondrit (125KM)
De rit gaat via het Overveen en de Borkeld naar het Enterveen. Na het gehucht Stokkum doen we Gelselaar, Geesteren en Hengevelde aan, om daarna via Zeldam de motor over de Bollenweg met haar uitdagende bochten te sturen. We rijden daarna tussen Enter en Markelo door. In plaats van rechtstreeks naar het clubhuis te rijden, doen we nog een ommetje door Notter. Deze mooie route gaat nagenoeg alleen over mooie boerenweggetjes, dus voor iedereen een aanrader om mee te rijden. Download hier de rit (Gratis via webshop)

21 augustus 18:00 uur 4e avondrit (80KM)
Dit avondritje blijven wij in de in de buurt van Rijssen. Na de Borkeld gaan we over de Apeberg (zonder ‘n’ want de apen zijn al lang vertrokken) door het Elsenerbrook. Dan rijden wij richting Delden langs Servo. Via de sluis passeren wij het het Twentekanaal. Van hieruit gaan we binnendoor naar Hengevelde. Vervolgens rijden wij langs de golfbaan van Diepenheim om in Gelselaar uit te komen. In Laren aangekomen vervolgen wij de weg via de Wippertdijk en wordt de motor weer Holten naar Rijssen gestuurd Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal).

4 september 09:00 uur Reggestadrit (270KM)
In verband met de corona maatregelen in Duitsland, is besloten een nieuwe rit te maken. In plaats van naar het westen, gaan we naar het oosten. Vroeg in de ochtend rijden we via Dijkerhoek naar Wijhe, waar we met het pontje de IJssel oversteken. Eenmaal aan de andere kant rijden we over de dijkjes, die almaar smaller worden naar De Zande. Van daar gaat het langs het Veluwemeer naar het pittoreske Elburg. Nadat we langs de bloeiende heidevelden op de Veluwe zijn gereden, komen we uit bij het pontje van Olst, waar we opnieuw de IJssel oversteken. om via Sallandese weggetjes weer bij het clubhuis uit te komen. (Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal).

18 september 13:00 uur Herfstrit (150KM)
Vandaag blijven we in Twente. Via allerlei kleine binnendoor weggetjes komen we uiteindelijk in het oosten van onze provincie. Bij Manderveen raken we bijna de grens met Duitsland. We rijden door de glooiende landschappen nabij Ootmarsum en langs mooie boerenhoeven volgen we nog een paar stukjes van de Sagenlandroute om weer naar het clubhuis te gaan. (Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal).

2 oktober 13:00 uur Lege tankrit (150KM)
De voorlaatste rit gaat via Ypelo en Delden richting onze oosterburen en rijden we een heel stuk langs de grens. Als we door het zuid-westelijke deel van Twente rijden, worden de wegens steeds vertrouwder naarmate we Rijssen naderen. De oorspronkelijk rit ging een stukje door Duitsland. Maar vanwege reisbeperkingen is de rit op het laatste moment verlegd en is de rit alleen maar mooier geworden. (Download hier de rit (€ 2,50 te voldoen via iDeal). .

16 oktober 16:00 uur Snertrit (60KM)
Het snertstukje is alleen voor leden. Het ritje is ook zeer geschikt om met de brommer te rijden. Het is een technisch ritje over kleine boerenweggetjes rondom Rijssen. Traditiegetrouw kunnen we na afloop de handen weer opgewarmd worden aan een kop snert. Om met z’n allen hiervan te kunnen genieten vertrekken de brommers een uurtje eerder.

Bekijk hier de uitslag van het tourkampioenschap 2021

Bekijk hier de ritten van 2020

“Een motorfiets is als een medicijn, maar het verstopt je bloedvaten niet, tast je hersenfunctie niet aan en stuurt je niet naar een revalidatiecentrum. Bovendien is het volkomen legaal (als je een licentie hebt). ” – Siddharth Sharma