Tuf Tour Tips

Op deze pagina vind je allerlei tips verschijnen die het motorrijden veiliger en leuke maken. Aarzel niet om zelf een tip te delen met ons via de uploadpagina. Je vindt je Tuf Tour Tip dan vanzelf terug op deze pagina.
PS: de beste tip staat onderaan deze pagina!

Detectielussen bij verkeerslichten

Hoe voorkom je bij verkeerslichten dat je als motorrijder niet ‘herkent’ wordt en eindeloos moet wachten tot deze op groen springt? Meestal gebeurt dat pas nadat er een auto achter je is komen te staan. Best gek, met al die detectielussen in het wegdek. Op het fietspad herkennen de lussen wel gewoon fietsers en anders is er altijd nog het bekende drukknopje. Hoe valt dit op te lossen?

Anja Simons, motorrijder van de Verkeersongevallen Analisten van de Verkeerspolitie Rotterdam, legt uit hoe je dat kunt oplossen. Als je met je motorfiets over het kleine driehoekje rijdt in de detectielus (zie foto) dan wordt jouw motorfiets wél waargenomen door de lus en hoef je niet te wachten tot er een auto achter je komen te staan.

“Als je een dag gelukkig wilt zijn: drink een biertje. Als je een jaar gelukkig wilt zijn: trouw. Als je altijd gelukkig wilt zijn: koop een motorfiets.” – Anoniem