Ritten 2022

Algemene informatie:
De route is in het clubhuis beschikbaar voor de navigatie (.gpx) en kan na inschrijving ingeladen worden. Er wordt altijd in diverse groepen gereden, iedereen is welkom om zich bij een groep aan te sluiten (overleg eerst wel even met de mederijders). De kosten van de inschrijving bedragen voor leden € 2,50 en voor niet-leden € 5,-. Voor aanvang van de rit wordt er gratis koffie geschonken, met af en toe iets lekkers er bij.

GPS-abonnement
Voor de leden van de club is er het GPS-abonnement beschikbaar. Je kunt je hiervoor aan te melden, dan ontvang je voorafgaand aan de rit het GPS-bestand per mail toegezonden. Mocht je op de ritdag zelf niet kunnen rijden, kun je dit altijd nog op een later tijdstip doen. Zodoende hoef je geen enkele rit te missen. Het GPS-abonnement kost € 25 per jaar. Hierdoor vervallen je inschrijfkosten die je normaliter voorafgaande aan de rit betaald. Aanmelden kan via het online formulier.

19 maart 13:00 Lange onderbroekenrit (160KM)
Na een bakje koffie trappen we warm aangekleed, uiteraard met lange onderbroek, de motoren aan en gaan we op weg voor ons eerste motorritje met ‘n Tuf in 2022. Achter het Lageveld bij Wierden rijden we door uitgestrekte veengebieden noordwaarts. Bij Mariënberg wordt nog een verrassend rondje gereden aan de zuidkant van de Vecht. Ook in het vroege voorjaar is de Rheeseweg in het noordelijke deel van het Vechtdal een genot om te rijden. We gaan nog niet alles verklappen, maar naarmate de rit verder vordert, wordt de route alleen nog maar mooier, als we binnendoor vanaf Ommen naar Dalfsen rijden, met als toetje het uitstapje naar Laag Zuthem.

Het Overijsselsch kanaal wordt twee keer gepasseerd

2 april 13:00 uur Natte Neuzenrit (160KM)
Vandaag bezoeken we de Achterhoek. Nieuwe routes maken valt niet altijd mee. Je zoekt toch weer wegen die we nog niet of zelden hebben gereden. Maar als je er eenmaal mee bezig bent ga je je er steeds meer in vastbijten. Zo ook bij deze rit. Je rijdt langs kastelen, landgoederen, boerenerven via kronkelende wegen, om zo ‘n rit in elkaar te zetten.  Deze keer gaat de rit langs kasteel Hackfort. Je ziet heel veel oude boerderijen. Je rijdt door bossen, langs akkergronden en dwars door een windmolenpark in aanleg. Nieuwsgierig geworden naar deze rit? Noteer de rit met stip in je agenda en rij gezellig mee.

Kasteel Hackfort in Vorden

18 april 11:00 Paashaasrit (160KM)
De rit start vanaf ons clubgebouw richting Zuna, waar we de Regge oversteken om daarna via de tunnel onder de N35  en de Regge nogmaals oversteken, richting Enter te rijden. Nadat we bij Goor het Twentekanaal  en de Poelsbeek over gestoken zijn, vervolgen we onze weg binnendoor richting Rietmolen. Vroeger (we worden oud) hebben we hier nog wel eens een café bezocht en de mooie verhalen van de kastelein aangehoord. We vervolgen onze weg en kruisen de Buurserbeek en de Berkel om langs de Duitse grens naar Meddo te rijden. Hier heb ik zelf (Bert A.) slechte herinnering aan doordat ik hier van mijn motor ben gezeild. Langs Winterswijk verder de Achterhoek in waar we de Keizersbeek 2 x kruisen en naar Silvolde rijden. We vervolgen onze weg door de Boven Slinge, Veengoot en de Baakse beek te passeren. Het zijn kleine waters maar belangrijk voor onze waterhuishouding. We rijden door Beltrum over de Leerinkbeek en de Berkel naar Geesteren waar we de Bolksbeek overkruisen. Over het Twentekanaal en de Schipbeek wordt de rit vervolgt door Markelo waar een eind komt aan de rivieren en beken tocht om vervolgens door het Schwarzwald weer bij ons clubhuis aan te komen. 

Mooi rijtje met geknotte wilgen

27 april 09:00 uur Koningsrit (150KM)
Rit nog niet ontvangen van Paul.

7 mei 18:00 uur 1e avondrit (80KM)
goedendag , hier is alweer de 1e avondrit voor iedereen wat langs de boeren mooie bochten zitten er ook bij en heide we gaan richting Notter ,Hoge Hexel ,Daarle ,Den Ham ,Ommen ,Dalmsholte Lemele Luttenberg Hellendoorn Nijverdal en danweer wat bij kletsen als dat kan ivm corona bij de tuf .,

Zicht op de Overijsselsche Vecht vanaf de brug te Ommen

21 mei 18:00 uur 2e avondrit (100KM)
Ritje van Ben.

11 juni 09:00 uur Morsrit (370KM)
Opnieuw is de Morsrit de langste rit van het jaar. Het is een mooie rit, richting het westen van het land. Eerst rijden we langs de heidevelden over de Posbank, voordat we de rit vervolgen over lekkere dijkweggetjes langs de grote rivieren van Nederland, waar hier en daar de bloesem nog aan de bomen zit. Hier en daar worden de kleinere weggetjes afgewisseld met snellere verbindingsstukken. Op de terugweg wordt nog over de Utrechtse Heuvelsug gereden. Om nog op tijd aan te kunnen schuiven bij het avonddiner, gaan de laatste kilometers over de snelweg naar huis. Voor de diehards onder ons wordt ook een route binnendoor aangeboden. 

Met een mooi bochtje langs de molen.

25 juni 06:00 uur Vroege Vogelrit (250KM)
Ook deze Vroege Vogelrit moeten we weer vroeg uit de veren. Om even wakker te worden gaan we eerst naar Hellendoorn om dan via Dalfsen en Hasselt, bij Genemuiden met de pont het Zwartewater over te steken. Via mooie weggetjes komen we in pittoreske Blokzijl aan en vervolgen we onze weg, om bij Kuinre Friesland in te rijden. Om het Tjeukemeer en langs De Fryske Marren gaan we naar Echtenerbrug en vandaaruit de Weerribben in. Door Meppel rijdend gaan we naar Halfweg en Punthorst. Ommen en Giethmen zijn de volgende locaties die we aandoen en rijden we binnendoor naar Hulsen. De tocht zit er bijna op en als we bij ons clubhuis aankomen, kunnen we terugkijken op een mooie rit.

Tjeukermeer

16 juli 18:00 uur 3e avondrit (125KM)
Komend vanuit Rijssen schampen we de Sallandse Heuvelrug om door Heeten en Elshof naar onze Provinciehoofdstad te rijden, waar we de IJssel gaan kruisen om in Gelderland uit te komen. Over de dijkweg langs de IJssel vervolgen we onze weg naar Olst waar we met de pont (gepast geld is wenselijk voor degene die geen PIN heeft) de IJssel oversteken. Midden in een weiland langs de Boxbergerweg, vlak bij de Eikelhofweg, staat een oud en verweerd zandstenen kruis. Hierover doen ook de vreemdste verhalen de ronde.  Door Wesepe rijden we binnendoor naar Holten en daarna naar ons clubhuis.

Het zandstenen kruis van de Eikelhof (aan de Boxbergerweg), waar volgens oude verhalen een vloek op rust.

27 augustus 18:00 4e avondrit (80KM)
Vanaf ons clubhuis en langs de Pelmolen, scheuren we de Leijerweerdsdijk op richting Enter. Na Bornerbroek wordt koers gezet richting Almelo. We gaan niet naar de Karelskamp maar buigen rechtsaf naar de Bolkshoeksweg waar we het Lateraalkanaal oversteken. We vervolgen onze weg over het kanaal Almelo-Nordhorn naar Tubbergen. Binnendoor rijdend wordt er bij Albergen weer het kanaal overgestoken richting Hertme. Via Delden gaan we binnendoor naar ons clubgebouw.

10 september 09:00 uur Reggestadrit (250KM)
Deze rit bevat het beste van twee werelden. Deze route is ontstaan in de coronaperiode. Er werden geen ritten georganiseerd door de motorclub. Wel werd er soms afgesproken met 2 à 3 personen om er opuit te trekken met een gevulde picknickmand omdat de horeca gesloten was. Er werden dan routes aan elkaar gekoppeld en dat kon dan leiden tot een verrassend resultaat. Na eerst een stukje door het mooie Twentse landschap gereden te hebben, laten we ons langs de Duitse grens afzakken naar het zuidelijke puntje van de Achterhoek. Hopelijk is de horeca open, zodat we dit keer de picknickmand thuis kunnen laten.

Mooie pauzeplek voor Laag Keppel aan de Oude IJssel, waar over het algemeen een leuk koffietentje staat.

24 september 13:00 uur Herfstrit (150KM)
Rit nog niet ontvangen van Tonny.

8 oktober 13:00 uur Lege tankrit (150KM)
Als we rijssen hebben verlaten, rijden we een stukje over de Borkeld. Binnendoor via Eefde gaan we naar Zutphen waar we de IJssel oversteken. We rijden door Klarenbeek, Hoenderloo en Ugchelen. terug om bij Zutphen weer de IJssel over te gaan om via een andere route weer terug te tuffen.

Oude IJsselbrug, Zutphen

22 oktober 16:00 uur Snertrit (60KM)
Het snertstukje is alleen voor leden. Het ritje is ook zeer geschikt om met de brommer te rijden. Het is een technisch ritje over kleine boerenweggetjes rondom Rijssen. Traditiegetrouw kunnen we na afloop de handen weer opgewarmd worden aan een kop snert. Om met z’n allen hiervan te kunnen genieten vertrekken de brommers een uurtje eerder.

Bekijk hier de ritten van 2021

“”Soms heb je een echt kromme weg nodig om je hoofd recht te krijgen.” – Onbekend