Ritten 2023

Algemene informatie:
De route is in het clubhuis beschikbaar voor de navigatie (.gpx) en kan na inschrijving ingeladen worden. Er wordt altijd in diverse groepen gereden, iedereen is welkom om zich bij een groep aan te sluiten (overleg eerst wel even met de mederijders). De kosten van de inschrijving bedragen voor leden € 2,50 en voor niet-leden € 5,-. Voor aanvang van de rit wordt er gratis koffie geschonken, met af en toe iets lekkers er bij.

GPS-abonnement
Voor de leden van de club is er het GPS-abonnement beschikbaar. Als je je hiervoor aanmeldt, dan ontvang je voorafgaand aan de rit het GPS-bestand per mail. Mocht je op de ritdag zelf niet kunnen rijden, kun je dit altijd nog op een later tijdstip doen. Zodoende hoef je geen enkele rit te missen. Het GPS-abonnement kost € 25 per jaar. Hierdoor vervallen je inschrijfkosten die je normaliter voorafgaande aan de rit betaalt. Aanmelden kan via het online formulier.

Tourkaartje
Ieder jaar geeft voor de start van het tourseizoen de tourcommissie een nieuw tourkaartje uit. Op het kaartje staan de data en vertrektijden van de diverse tourritten vermeld, samen met de te rijden afstand.
De tourkaartjes zijn gratis in het clubhuis verkrijgbaar. Dus vraag er naar als je een rit mee rijdt.

Uiteraard is het tourkaartje ook te downloaden, zodat je het kunt opslaan op je telefoon, zodat je geen rit meer hoeft te missen.

data onder voorbehoud!!!

De leden van de tourcommissie zijn op dit moment nog volop bezig weer de mooiste ritten voor het nieuwe tourjaar te maken. Stukje bij beetje worden de omschrijvingen van de routes hieronder vermeld. Houd deze pagina dus in de gaten!

18 maart 13:00 Lange onderbroekenrit (150KM)
Vanaf het clubgebouw rijden we richting het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Hierbij genieten van de vroege voorjaarsgeuren van de heide en bossen. Als we het Nationaal Park verlaten, rijden we door het Sallandse coulissenlandschap richting Olst waar we met de pont de IJssel oversteken. Na een stukje IJsseldijk slaan we linksaf richting de Veluwe, waarbij wederom genieten is van mooie wegen, bos en heide. Bij het verlaten van de Veluwe wordt het nog Koninklijk, langs de Julianatoren, het Koninklijk Park en het Paleis het Loo, rijden we door de Gelderse dreven en opnieuw een stukje IJsseldijk, richting Overijssel. We komen over de IJssel door een stukje Deventer om bij Epse weer de betere binnendoor wegen op te zoeken. Nadat  de A1 overgestoken hebben, gaan we via de Borkeld richting het clubgebouw ‘n Tuf waar we bij een kop koffie nog heerlijk kunnen nagenieten van deze rit.

De koninklijke Julianatoren bij Apeldoorn

1 april 13:00 uur Natte Neuzenrit (160KM)
De tweede rit van het jaar gaat naar Duitsland. Bij Buurse steken we de grens over. Een paar honderd meter verder gaat het linksaf naar de Haarmühle. Hier kun je de historische watermolen bekijken. Velen zullen echter een kopje koffie nemen in het restaurant, waar de kleine versies van de watermolen in de toiletten kunt vinden. Vervolgens tuffen we via Epe en Ochtrup naar het mooie plaatsje Bad Bentheim. Bij De Lutte steken we de grens opnieuw over en rijden naar Dinkelland (bij ons beter bekend als Denekamp) naar Ootmarsum. Langs ‘t Stift rijden we verder westwaarts terug naar de plaats van vertrek.

Kasteel in Bad Bentheim

10 april 11:00 Paashaasrit (160KM)
Paul Nijkamp richting noorden 

Mooi rijtje met geknotte wilgen

27 april 09:00 uur Koningsrit (150KM)
Jan Timmerman richting Veluwe


‘Jaknikkers’ bij Schoonebeek

13 mei 18:00 uur 1e avondrit (80KM)

Kanaaldijk bij Hancate

3 juni 18:00 uur 2e avondrit (100KM)
Vanaf ons clubgebouw gaan we westwaarts richting Holten. Bij Bat(h)men, kruisen we de A1 en gaan we langs de Kring van Dorth naar het sluiscomplex Eefde. We vervolgen onze weg over mooie binnenwegen richting Bronckhorst, om vandaar via Vorden richting Laren te rijden. Langs “De Poppe” rijden we dan weer over de Borkeld naar ons clubgebouw ‘n Tuf.

Sluis Eefde

17 juni 09:00 uur Morsrit (330KM)
Als iedereen de koffie op heeft, worden de motoren gestart voor de langste Tuf-rit van het jaar. Binnendoor gaat het naar Deventer, waar de oude IJsselbrug wordt overgestoken. In Vierhouten, het middelpunt van de Noordelijke Veluwe, zal menigeen het volgende kopje koffie nemen. Daarna rijden we onder de provincie Flevoland door naar het Gooi. Zo dicht bij de Randstad is het onontkoombaar hier daar een stukje bebouwde kom van wat plaatsen aan te doen. Bij Loosdrecht tuffen we dwars door de gelijknamige plassen naar Loenen aan de Vecht. Vanaf hier laten we ons afzakken langs de Vecht naar Maarssen en het pittoreske plaatsje Haarzuilens, waar we een rondje om het prachtige kasteel “De Haar” maken. Na Nieuwegein zoeven we over de dijken langs de rivieren Lek en Rijn naar Huissen (Huussen voor intimi), waar we het tweede pontje van de rit pakken. Daarna gaat het door de altijd mooie Achterhoek weer naar Rijssen, waar het zoveelste kopje koffie van de dag te dampen staat.

Kasteel “De Haar”

1 juli 06:00 uur Vroege Vogelrit (250KM)
Hein Hofstede richting IJsselmeer en Spakenburg.

Tjeukermeer

15 juli 18:00 uur 3e avondrit (125KM)
Henk van den Berg rijdt naar Staphorst.

Het zandstenen kruis van de Eikelhof (aan de Boxbergerweg), waar volgens oude verhalen een vloek op rust.

2 september 18:00 4e avondrit (80KM)
Deze rit is één van de kortste ritten dit jaar. Dit natuurlijk in verband met de invallende duisternis en de gevaren van de laagstaande zon. Via de Akkerdijk, de Borkeld en Dijkerhoek steken we het Twentekanaal en de Schipbeek over. We passeren de watermolen “De Haller”. Voor velen zijn dit wel wegen waar we vaker zijn geweest.  Kerspel Goor, Wiene en Zeldam zijn natuurlijk geen onbekende gehuchten, maar je kan hier wel schitterend motorrijden. Om het rondje compleet te maken gaan we via het Ypelo en door Notter weer richting het clubgebouw.

Watermolen “De Haller”

16 september 09:00 uur Reggestadrit (250KM)
Remco Klein Koerkamp naar het zuiden.

Mooie pauzeplek voor Laag Keppel aan de Oude IJssel, waar over het algemeen een leuk koffietentje staat.

30 september 13:00 uur Herfstrit (150KM)
Deze rit kan kort samengevat worden als “Langs de grens, kanalen en boerenerven”. Om ongeveer één uur starten we de motoren om deze middagrit te rijden. Vandaag gaan we richting het noorden. Via Notter, het Hexel en de Hallerhoek rijden we naar Beerze, een mooi gebied aan de Vecht. Vandaag komen we toch wel bijzonder plaatsnamen tegen, zoals: Brucht, Holthone, Holtheme, Zandpol, Padhuis en Vlieghuis. Sommigen zullen hier nooit van gehoord hebben en is deze rit een lesje topografie. De rit gaat door mooie natuurgebieden, langs boerenerven en veel kanalen in Drenthe. In Erica zien we aan de linkerkant van de weg het ”Industrieel Smalspoormuseum”.  Hier rijden de werktreinen nog in hun natuurlijke omgeving van de turfindustrie. Het is ook uitgeroepen tot “Unesco Global Geopark”.  Hierna passeren we de “Ja-knikkers” in de buurt van Schoonebeek, die onvermoeid 24/7 staan te knikken om olie voor de brandstof van onze motoren op te pompen. Bij de sluis “De Haandrik” gaan we richting Kloosterhaar en Daarlerveen om via Wierden weer naar het clubhuis terug te keren.

In de buurt van het “Industrieel Smalspoormuseum”

14 oktober 13:00 uur Lege tankrit (150KM)
Jordan Altena richting Achterhoek.

Oude IJsselbrug, Zutphen

28 oktober 16:00 uur Snertrit (60KM)
Zoals altijd sluiten we het tourseizoen af met de Snertrit. Het snertstukje is alleen voor leden. Het ritje is ook zeer geschikt om met de brommer te rijden. Het is een mooi ritje over kleine boerenweggetjes rondom Rijssen. Traditiegetrouw kunnen we na afloop de handen weer opgewarmd worden aan een kop snert. Om met z’n allen hiervan te kunnen genieten vertrekken de brommers een uurtje eerder.

Bekijk hier de ritten van 2022

““If you don’t ride in the rain, you don’t ride.” – Onbekend