Activiteiten

Zoals je het al wel vermoed, is de activiteitencommissie de gezelligste commissie van de club. Ieder jaar organiseren de vrijwilligers van de activiteitencommissie met veel enthousiasme weer de leukste activiteiten, waar alle clubleden welkom zijn. Voor het jaar 2024 zijn er weer volop activiteiten gepland.

Activiteiten 2024

Bij het oliebollenfeest heeft de activiteitencommissie een lijst laten rondgaan om eens te kijken welke activiteiten jullie graag nog eens zouden willen. De lijst was mooi gevuld met diverse leuke activiteiten. Helaas past dat allemaal niet in een jaar. Daarom hebben we er een paar uitgekozen. Omdat nog niet alles rond is, verklappen we nog niet alles.

20 mei 2024 – Pinkstertreffen

We pakken de fiets en gaan onderweg klootschieten, natuurlijk zorgen we voor een mooie route en een hapje en drankje onderweg, terug op de club staat de frietkar klaar.

7 september 2024 – Zomerbarbeque

Hopelijk hebben we mooi weer en kunnen we bijpraten na de vakantiepret terwijl het vlees sist op de barbeque.

2 november 2024 – Thema avond

Wat we gaan doen houden we nog even geheim, maar het wordt zeker spannend. Aan het eind van de spannende “tocht” een lekkere gehaktbal.

28 december 2024 – Oliebollenparty

Zoals altijd uit eigen keuken.

11-01-2025 Nieuwjaarsreceptie

De beste wensen worden uitgewisseld onder het genot van een borrel en lekkere hapjes.

Reserveer vast de data in je agenda! Wij hebben er zin in.

De activiteitencommissie


Kijk hieronder naar eerdere verslagen van eerdere activiteiten, zodat je ongeveer een indruk krijgt van wat je allemaal gaat missen als je je niet opgeeft voor de volgende activiteiten.

Uitnodiging pinkstertreffen 2024

Op tweede pinksterdag om 14:00 uur is het weer tijd voor het traditionele Pinkstertreffen van ‘n Tuf. Na een tweetal jaar met een wandeling, pakken we nu weer de fiets! We gaan onderweg klootschieten, natuurlijk zorgen we voor een mooie route en een hapje en drankje onderweg. Weer terug op de club staat de frietkar klaar zodat er onder het genot van een lekkere hap en een drankje nog nagepraat kan worden. Het is een activiteit voor het hele gezin. De kosten bedragen € 5 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis. Graag voor 15 mei opgeven via het formulier hieronder.

Geef hier eventueel bijzonderheden op, waar we rekening mee kunnen houden.

Theorie examen

Zaterdagavond 23 maart hadden circa 60 leden zich rond half zeven verzameld voor een gezellige avond op ‘n Tuf. De activiteitencommissie organiseerde een theorie examen, met voorafgaand een chinese maaltijd. Nadat iedereen één, twee of drie keer een vol bord had opgeschept, waren de schalen leeg. Iedereen heeft zich de chinese maaltijd dan ook goed had laten smaken. Hierna was het tijd voor het theorie examen. Het theorie examen werd afgenomen door Marissink Rijopleidingen. Het is maar goed dat er na het eerste examen, meteen een herkansing kwam. Want anders had een groot aantal van de deelnemers het roze documentje kunnen inleveren. Uiteraard werd er na afloop nog gezellig nagepraat over van alles en  nog wat. 

Nieuwjaarsreceptie 2024

De kerstversiering was nog maar net opgeruimd, toen de aanwezig leden elkaar alweer de beste wensen uitwisselden op de nieuwjaarsreceptie van ‘n Tuf. Iedereen liet zich de schalen met lekkere hapjes, die de activiteitencommissie had gemaakt, goed smaken. Voorzitter Frank prees in zijn nieuwjaarstoespraak de betrokkenheid van de leden, waarvan een groot deel van één of andere vorm van vrijwilligerswerkzaamheden had gedaan het afgelopen jaar. Onder het genot van nog een hapje en een drankje verheugde zich menig lid zich al op het komend seizoen.


Oliebollenparty 2023

Het jaar 2024 werd bij Motortourclub ‘n Tuf wederom weer in stijl afgesloten met de oliebollenparty. Het clubhuis was weer mooi versierd en de olie in de vier frituurpannen op de juiste temperatuur werd het oliebollenbeslag er in gedompeld. Rechtstreeks uit de pan, geserveerd op mooie schalen, liet iedereen zich de oliebollen zich heerlijk smaken. Onder het genot van een glaasje glühwein of ander drankje werden de brommer- en motorverhalen van het afgelopen jaar nog een keer, al dan niet een beetje aangedikt, met elkaar gedeeld. Uit de verhalen bleek dat iedereen terugkeek op een mooi tourjaar en alweer uitkijkt naar het komende seizoen.

Oktoberfest 2023

Wie goed heeft opgelet, heeft de eerste zaterdag van oktober diverse dames en heren, gekleed in dirndl en lederhose, naar ‘n Tuf zien fietsen. De duitse tafes, mooi aangekleed door de activiteitencommissie, stonden al opgesteld in het clubhuis. Onder het genot van een lekker biertje van de tap, uiteraard in een echte bierpul, kon er gedanst worden op duitse schlagers. Zoals meestal duurde het een poosje voordat de weg naar de dansvloer gevonden werd. Buiten werd nog even de barbeque aangestoken, waar de braadworsten op gebakken werden en iedereen liet zich de Sauerkraut met Kaiserbrötchen lekker smaken. De meesten lieten zich verleiden tot een wedstrijdje ‘Spieker how’n” en een enkeling waagde zich aan de trekzaag. Zoals ieder feestje van de activiteitencommissie was het wederom een geweldige avond. Mocht je het gemist hebben? Binnen nu en een paar jaar wordt er vast nog wel één opnieuw georganiseerd.

Zomerbarbeque 2023

Lichtelijke paniek bij de activiteitencommissie! Meer dan 80 leden hadden zich opgegeven voor de jaarlijkse barbeque. Het werd steeds duidelijker dat het zou gaan regenen. Waar laten we iedereen? Echter met een waar tentenkamp kon iedereen toch een droog plekje vinden. Voorzitter Frank opende de avond met een welkomstwoord, waarna de blaaskapel van ‘n Tuf ‘Zum Essen’ toeterde en de meesten zich rond één van de vijf aanwezige barbeques opstelde en naar harlust het vlees van kleur liet veranderen, variërend van rood naar zwart, al naar gelang van eigen smaak. Al met al was het weer een zeer geslaagde activiteit, wat ook wel blijkt uit onderstaand foto-overzicht.

Pinkstertreffen 2023


Opa’s en oma’s met kleinkinderen waren ook deze keer weer aanwezig op ‘n Tuf bij het jaarlijkse pinkstertreffen op 2e pinksterdag. Na het middaguur genoten ongeveer 60 personen van de koffie met zelfgemaakte cake voordat ze op pad gingen. De activiteitencommissie had een leuke fotopuzzeltocht uitgezet. Natuurlijk waren onderweg pauzeplaatsen ingelast waar een hapje en een drankje genuttigd kon worden. Na afloop werd er nog gezellig nagekletst en net na 6 uur kwam de frietkar langs voor de lekkere trek. Met het buikje rond kon iedereen met een fijn gevoel terugkijken op een geslaagd evenement.


Stampottenbuffet en bingo

Zaterdag 29 april was het weer een gezellige boel op ‘n Tuf. De activiteitencommissie heeft zoals altijd weer een leuke activiteit georganiseerd. Nadat iedereen uitgebreid had opgeschept van het stampottenbuffet, ging een groot aantal deelnemers met een leuk prijsje van de bingo naar huis.

Training MrGPS 2023

Circa 20 personen hebben zaterdagmiddag 4 maart de presentatie van Hans Vaessen, beter bekend als MrGPS, bijgewoond. Het was een bijzonder informatieve middag waarbij iedereen is bijgepraat over de in’s en outs van zijn Garmin Zumo of TomTom Rider. Ook werd uitgebreid aandacht besteed aan de routeplanners Basecamp, Mydrive, RouteYou, MyRouteapp en Kurviger. Iedereen was enthousiast over de gezellige en uiterst zinvolle middag.

Nieuwjaarsreceptie 2023

Zaterdagavond 7 januari was het tijd voor de nieuwjaarsreceptie. Veel leden wensten elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar toe onder het genot van een hapje en een drankje. Met name de hapjes waren in trek. Sushi kok uit eigen gelederen, Bert Alferink, heeft is de hele dag aan het werk geweest om een flnk aantal schalen met verse sushi te bereiden. Dat het gewaardeerd werd, was wal duidelijk aan het eind van de avond, getuige de nagenoeg lege schalen.


Sjaak Lucassen’s Poolijs Expeditie

Zaterdag 5 november keken en luisterden ruim 50 leden geboeid naar de presentatie van Sjaak Lucassen. Sjaak begon zijn verhaal met een uitgebreide samenvatting van zijn eerdere wereldreizen met zijn Honda Fireblade en Yamha R1. Ook deed Sjaak verhaal van zijn barre reis vanaf Florida naar Alaska met zijn op de koude omstandigheden aangepaste Yamaha R1. Na de pauze ging het verhaal verden over zijn uiteindelijke doel om met zijn motor over het ijs naar de Noordpool te rijden.


Barbeque 2022

De eerste zaterdag van september leek het nog wel zomer! Het zonnetje scheen nog en de temperatuur was nog ruim boven de 20 graden. Al snel waren de plaatsen aan de Duitse tafels en statafels bezet. Onder het genot van een drankje en een lekker stukje vlees werden vakantieverhalen gedeeld, die naarmate de avond vorderde steeds spannender werden.


Pinkstertreffen 2022

Maandag 6 juni was tweede Pinksterdag. Eindelijk kon er weer een Pinkstertreffen gehouden worden! Het was een gezellige dag, waarbij de leden het hele gezin meenamen! Vanaf 14.00 uur stond de koffie met wat lekkers klaar. In plaats van fietsen werd er een stukje gewandeld. Tijdens de wandeling werd in groepsverband het Tuf-kampioenschap ‘pleeborstelsmijten’ gespeeld. Onderweg was er uiteraard gezorgd voor hapjes en een drankje. Bij terugkomst op de club stond de snackkar klaar met patat en diverse snacks. Al met al was het weer een geslaagde activiteit.


Activiteiten van voorgande jaren

“Een feest is geen feest, als je er zelf niet bij bent geweest!

– anoniem