Protocol bardiensten

Bardiensten woensdag- en zaterdagavond
– Openen om 21.00 uur, sluiten om 24.00 uur
– Wanneer je ingepland bent maar niet kunt: tijdig ruilen via de bardienst-app
– Zorg dat je op tijd beschikking hebt over de bardienstsleutel
– Na afloop van je dienst overleggen hoe de volgende de sleutel krijgt 
– Tijdig de kosten afrekenen m.b.v. het pinapparaat
– Omdat je je certificaat hebt hou je goed zicht op het drankgebruik
– Bij vermoeden van ‘voldoende drank op’ stop je met alcohol schenken aan deze persoon
– Zelf matig je je alcoholgebruik. Je bent deze avond de verantwoordelijke
– Na afloop alles opruimen en eventueel stamtafel en barblad afnemen en vaatwasser aanzetten
– Lampen uit en rolluiken sluiten
– Deuren afsluiten en checken of de hekken allen op slot zitten

Feestjesbardienst 
– Tijdig contact opnemen met de huurder van de zaal en de wensen doorspreken 
– Uiterlijk kwartier voor aanvang feestje moeten kopjes, kannen koffie/thee (ev. gebak) klaarstaan
– Barkrukken vóór de bar opzij zetten zodat de bar goed bereikbaar is
– Check de toiletten. Alles schoon, handdoeken fris, papier voldoende aanwezig?
– Bij buffet: zorgen dat het biljart leeg is en gebruikt kan worden om alles op te zetten
– In principe hoef je alleen achter de bar te werken. Als er de mogelijkheid is om ook in de zaal wat te doen, dan mag dat. Denk aan het ophalen van kopjes, legen van afvalemmertjes, bijvullen van het buffet. Bij grote feesten is vervanging van handdoeken op het toilet wenselijk
– Afwassen van borden etc. hoort niet bij onze service!
– Afspreken met de huurder wanneer schalen en serviesgoed worden opgehaald en zorgen dat dan iemand aanwezig is
– Als je toestemming krijgt om mee te eten van het buffet: geniet er van
– Alcohol is voor jou als bardiener/ster NIET TOEGESTAAN. Pas als alle gasten zijn vertrokken kun je zelf een glas nemen. Dit is een voorwaarde om te voorkomen dat we problemen krijgen bij een eventuele inspectie
– Houd iedereen, voor zover in je vermogen ligt, aan de regels. Geen alcohol schenken aan minderjarigen. Wanneer je merkt dat minderjarigen toch alcohol drinken, dan de huurder van de zaal hierop attenderen met zonodig de waarschuwing dat het feest wordt stopgezet bij een volgende constatering
– Het feest is om uiterlijk 0.00 uur afgelopen. Een kwartier eerder melden dat er nog één ronde wordt geschonken 
– Schoonmaken:
o alle tafels en stoelen afnemen. 
o stofzuigen   
o Toiletten schoonmaken, handdoeken vervangen. 
o Koelkasten bijvullen 
o Vaatwasser draaien en glazen weer op de plek zetten
o Wanneer er vis met uitjes is gegeten alles goed nat afnemen en de vloer controleren op viezigheid
– Rekening opmaken. Dat betekent bierdoppen tellen, lege flessen tellen en aantal glazen uitrekenen, je eigen kosten bij op het formulier zetten. De rekening mag aan de huurder worden meegegeven, of later worden bezorgd. Eventueel direct afrekenen per pin is mogelijk, anders later per bank laten overmaken. Een kopie van de rekening gaat in enveloppe achter de bar voor de penningmeester
– Bij vertrek lampen uit, rolluiken laten zakken, deuren en hekken op slot

Tot slot
Denk eraan dat deze feestjes voor onze club financieel gunstig zijn. Maar vergeet zeker niet dat je de huurder een gedenkwaardige en onvergetelijke avond wilt bezorgen. HAVE FUN!!!