Tweedehands motor kopen

Niet iedereen is in staat een nieuwe motor aan te kopen. Gelukkig zijn er ook voldoende prima tweedehands motoren te koop. Hieronder staan een aantal tips die je een kunnen helpen te voorkomen dat je een kat in de zak koopt.

  1. Bepaal jouw budget: Zorg ervoor dat je een realistisch budget vaststelt en houd daarbij ook rekening met de kosten voor verzekering en onderhoud.
  2. Onderzoek: Doe voldoende onderzoek voordat je een beslissing neemt. Zoek naar de modellen en merken die jouw voorkeur hebben en maak een lijstje van de voor- en nadelen.
  3. Inspectie: Voordat je tot aankoop overgaat, inspecteer de motorfiets zorgvuldig. Kijk naar de staat van de banden, remmen, vering, motorblok, enz. Als je geen verstand hebt van motoren, neem dan iemand mee die er wel verstand van heeft.
  4. Proefrit: Maak altijd een proefrit voordat je tot aankoop overgaat. Dit geeft je een idee van hoe de motorfiets rijdt en of alles goed werkt.
  5. Onderhoudsgeschiedenis: Vraag naar de onderhoudsgeschiedenis van de motorfiets en kijk of er regelmatig onderhoud is gepleegd. Vraag ook naar eventuele reparaties of vervangingen die zijn uitgevoerd.
  6. Papierwerk: Controleer of alle papieren in orde zijn, zoals het kentekenbewijs, het onderhoudsboekje en de facturen van reparaties.
  7. Verzekering: Controleer de verzekeringsgeschiedenis van de motorfiets en zorg ervoor dat de motorfiets verzekerd is voordat je ermee gaat rijden.
  8. Garantie: Vraag of er nog garantie op de motorfiets zit en zo ja, wat er allemaal onder de garantie valt.