Ons 2-Takt Snoevers “ritje om er lekker in te komen”. 15-04-2023

Eindelijk het was zo ver, onze eerste rit, voor het nieuwe toer seizoen,  kon gereden gaan worden.

Dit, onder redelijke weersomstandigheden. De  temperatuur had iets hoger mogen zijn, maar met de juiste motor kleding, aan was het best goed te doen  (geen kou gehad ).

“Kaptein”Henk had weer een mooie route uitgezet, met meerdere weggetjes, waar we nog nooit waren geweest. Zowel zand als de verharde wegen. De zand wegen waren in top conditie, niet te nat en ook niet stoffig en dat bijna allemaal binnen onze eigen gemeente grenzen.

Volgens mij zat er een klein stukje gemeente Hellendoorn bij.

De start.

Er zaten twee tussen pauzes in de rit, de eerste  bij kinderboerderij Dondertman, waar we een ijsje  zouden krijgen, maar die werd snel vervangen door een broodje kroket (wat een mensen kennis heeft die man🙈👍🏻

dat ging er natuurlijk in als warme koek, (met mayo) 👍.

Een warme “ijsco”👍🏻

Vervolgens werden de brommers en motoren weer  gestart, om onze rit te vervolgen,  over onze mooie wegen, om naar ons volgende rustpunt te gaan.  Dat punt was bij 

Emaille en Bromfiets museum de Borkeld aan de pannenweg in  Holten.

Hier kregen we een rondleiding, door het museum. We werden in twee groepjes verdeeld, zo dat we alles van dichtbij konden bekijken. 

De eerste groep had schijnbaar veel vragen, want als je die man een vraag stelt dan komt er nog wel een heel antwoord terug en daar kun je ook wat mee,  geweldig wat een prater is die man. 

Jakob, “de bromfiets predikant”.👍🏻

Onder tussen zat groep twee lekker te genieten, van een consumptie en natuurlijk de warme kachel. 

Toen kwam groep 2 ,deze had iets minder vragen dus ging de rondleiding iets sneller we moesten ook richting huis, want het was ook al half  zes. 

Volledige aandacht, zelfs Mans kon nog wat leren.

Iedereen ging op eigen houtje richting huis op een enkeling na die ontmoeten elkaar nog bij het clubgebouw voor een dichte poort.

Al met al een geslaagde rit!  ik heb er van genoten👍🏻 ik hoop jullie ook

Groetjes Mans