2-Takt Stoevers 50cc classic Enduro

Op zaterdag 22 april werd er weer de classic Enduro rit voor 50cc bromfietsen van de 2-Takt Stoevers georganiseerd. Bert S en John S, waren er weer druk mee geweest.

Top heren. Het begon allemaal gezellig bij het clubhuis waar de deelnemers konden genieten van elkaars bromfietsen, verhalen en koffie.

Ben Pijfers was aanwezig als clubfotograaf om de mooie momenten vast te kunnen leggen en Johan W droeg zorg voor het vervoer van alle benodigde materialen, evenals voor het controleren van de benzinelevels. Een echte 2-TaktSnoever. Ook de vaste official van de Stoevers, Dawid was weer van de partij. 

Voordat we aan de rit konden beginnen gaf Bert S een toespraak, waarin hij ons duidelijk de regels uitlegde. De route voerde over de Lichtenberg, de Borkeld en een prachtig enduro-pad aan de voet van de Holterberg, waar de deelnemers konden genieten van de natuur. Er werden akkerlanden doorkruist, bermen en bosstroken gepasseerd. Allemaal terreinen van eigenaren waar onze uitzetters contact mee hadden gehad. Bij Markelo werd er samen een rust- koffie, en tankstop gehouden. Vervolgens ging de route richting Enter en een heel mooi steil talud, waar de deelnemers meerdere keren tegenop reden. Daarna werd er een uitgebreide fotoshoot gehouden met de graffiti-achtergrond onder het viaduct. Hierna was het tijd voor de proef voor de 2-TaktStoevers wisselbokaal. Een Zundapp-cilinder was de inzet, “dus iedereen wilde wel winnen”. De gereden tijden werden bijgehouden door de organisatie. Na deze proef was er een prachtig bosparcours om van te genieten. Vervolgens was er een heerlijke vette hap en een lekker drankje bij het Zumpke in Enter. De gastheer was erg gastvrij en bood zelfs het tweede drankje gratis aan. ‘s Middags werd er lekker gecrost over de prachtige Enterse zandpaden om uiteindelijk te eindigen bij het zandgat. Na afloop was er nog een drankje in het clubgebouw en werd de prijsuitreiking gehouden van de Stoevers wisselbokaal. Bert J was de “gelukkige winnaar” en mag zich de nieuwe eigenaar van de bokaal noemen.

Al met al was het een geslaagde dag met veel gezelligheid en mooie classic Enduro bromfietsen. De deelnemers konden genieten van een prachtige route en er werden mooie herinneringen gemaakt. Hopelijk kan er in de toekomst weer zo’n mooie rit worden georganiseerd. Organisatie bedankt. Het was geweldig.