Verslag van de Brommertoertocht “Overijssels mooiste” op zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei 2023 hebben we onze open Voorjaarsrit “Overijssels mooiste” gereden. We hadden van tevoren een mooie route uitgestippeld en door flink flyeren en reklame op Brommerskiek’n op facebook, verwachten we maar liefst 80 deelnemers op Zaterdag morgen. Dat was tevens ons maximale aantal deelnemers. En ze kwamen van heinde en ver. Diverse auto’s met aanhangers werden door onze “tijdelijke verkeersregelaars/gastheren Heins en Mans naar de parkeerplaats van onze buurman Lucky geleid. We hadden een mooie variatie aan brommermerken bij elkaar staan. 

We begonnen de dag met inschrijven, van alle deelnemers ,bij het inschrijven kregen al onze gasten consumptie munten en tevens een mooi vaantje als aandenken, aan deze legendarische toertocht. Er werd op en top genoten van het heerlijke weer, de brommers, de fijne contacten met medeliefhebbers, een heerlijke kop koffie en een heerlijk puddingbroodje. Ook was er een Appeltje voor de dorst, bedankt Groente en fruitman Zwolsman. (Beterschap gewenst, voor je zere been) 

Ook was er een “Duitse”bezemwagen aanwezig, bemand door onze topmonteur Johan W., zoon Gijs ging mee als hulp en voor een serie goede foto’s, wat ervoor zorgde dat zelfs Klaas durfde mee te gaan rijden.

De route was perfect, het begin was voor captain Hendrikus, die de deelnemers een prachtig stukje Rijssen liet zien. 👌🏼De route bracht ons vervolgens langs prachtige paden aan de zuidkant van de Holterberg. We kwamen langs de toeristische trekpleister “kinderboerderij Dondertman” en reden verder naar onze eerste stop, “Heins Motormuseum in Okkenbroek.

Hier konden we lekker even de benen strekken en even het motormuseum van binnen bekijken. Ook werd er door onze techneuten, snel een band geplakt (Hein bedankt voor de solutie). Ook hebben we gezongen voor Hein en zijn vrouw, die hun 50-jarige bruiloft vierden. Uit 80 monden klonk het “Lang zullen ze leven”. Voor elke deelnemer was er een blikje drinken en een Mars, Snickers of Twix.

De tocht vervolgde richting Heeten en Boerhaar, (Heins Marcel, Albert, en Eppie moesten alles uit de kast halen om de groep bij elkaar te houden., toppers. Maar we genoten van prachtig weer en veel bloesems langs de mooie route. Onze tweede stop was bij kasteel het Nijenhuis met museum de Fundatie. Vlak voor aankomst bij de oprijlaan bleek er ook nog een aanrijding te hebben plaatsgevonden, waarbij een Kreidler voorvork beschadigd raakte en Harry B toch nog flink was geschrokken. 

Vooraf hadden we prettig contact gehad met Petra, de gastvrouw, van het kasteel en waren we overeengekomen dat we een halfuur pauze konden houden op de mooie oprijlaan. Gelukkig stond Ria, onze topvrijwilligster, klaar met heerlijke hapjes die thuis waren voorbereid door Hendrikus’ zorgzame vrouw. Ze waren geweldig! We mochten ook gebruikmaken van het toilet van het Nijenhuis. Gastvrouw Petra wilde wel dat ik de vaste toiletbegeleider bleef, (tot aan de balie, gelukkig) wel een grappige taak. Kasteel het Nijenhuis was echt een prachtige plek en zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken. Bedankt voor jullie gastvrijheid en mooie pauze plek. 

Helaas kreeg monteur Johan met knecht Albert Z het weer druk met een kapotte gaskabel. Hier duurde de pauze iets langer door, maar op zo’n dag is haast hebben een slecht idee, dus we gingen voor samen uit samen thuis. Wat tot op heden lukte. 

De brommerit werd vervolgd richting Heino, een prachtige route binnendoor richting Luttenberg, vlak voor de mooie Luttenberg sloeg toch het noodlot toe voor onze voorrijder 🙈, de ketting liep stuk,

Onder het uitrijden, mobiel met navigatie overgedragen aan de redder in nood,  (onze hardrijder begeleider en nu dus voorrijder Eppie) afgestaan. (Helaas was de bezemwagen bezet, en ging het “samen uit, samen thuis helaas niet door, voor Mans en mij. Half uurtje wachten maar Johan en Gijs vergaten ons niet). De route ging mooi binnendoor, langs Hellendoorn, en door Nijverdal en binnendoor naar ons clubgebouw. Terug bij het clubgebouw van n’Tuf, lekker broodje Hamburger (ze waren goed Wim P😋) voor elke deelnemer, en nog een consumptie. Dick bedankt voor je assistentie. Goed geanticipeerd.  Moe maar voldaan op huus aan na een avontuurlijke “dikke” toertocht, met recht “Overijssels mooiste”.  Deze houden we er in, we hopen al onze deelnemers volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

Bedankt voor jullie gezelligheid. 

Kijk hier naar de foto’s van Gijs W https://drive.google.com/drive/folders/1yvBPu3PP74B93KZfPqXe4ARLtpyRmYYY?usp=sharing