Salland-Veluwe rit

Zaterdag 29 juli was het dan zover: de Veluwe rit. Na heel wat wikken en wegen (wat doet het weer), waren er toch nog een aantal deelnemers van onze club die meereden. We verzamelden bij ons clubgebouw om half 9 om vervolgens richting Nijverdal te rijden en daar nog een paar clubleden op te pikken.
Van hieruit ging het richting Raalte, waar onze Rob al ongeduldig stond te wachten. Nu waren we compleet en konden we naar Liederholthuis waar we warm werden ontvangen. Onder het genot van een kop koffie/thee met een plak cake kon er na een korte toespraak van de voorzitter gestart worden, met ongeveer 135 mannen en een aantal vrouwen.

De rit ging over mooie weggetjes en dijken, eerst richting Zwolle en toen naar Zalk over mooie binnenweggetjes richting Elburg , waar de eerste pauze was. Dat was ook wel nodig, want er stonden al een aantal deelnemers stil, waarvan ook van onze club. Rob had zijn koppelingskabel kapot, die werd vervangen door een nieuwe van een kreidler (wonder boven wonder werkte het ook nog), die in de bezemwagen aanwezig was. Jan zijn uitlaat was los gegaan, deze werd weer vastgemaakt.

De beelden, gemaakt door “Het Oale Kreng”.

Nuwerd er nog snel even een patatje gegeten en gingen de brommers naar Nunspeet, waar we nog een mooi stuk natuur van de Veluwe meepakten. Van daaruit via Oene naar Wijhe, waar we met het pond over de Ijssel gingen, 2x een pond vol brommers, dat was meer dan een kilo.

Daarna gingen we naar ons eindpunt waar een warme gehaktbal en een koud drankje op ons lagen/stonden te wachten. Al met al een geslaagde dag met een klein beetje regen, maar dat kon je door de vingers zien. Allemaal bedankt voor de mooie en gezellige rit!
Mans Scholman