Ritten voorjaar 2022

19 maart 13:00 Lange onderbroekenrit (160KM)
Na een bakje koffie trappen we warm aangekleed, uiteraard met lange onderbroek onder het motorpak, de motoren aan en gaan we op weg voor ons eerste motorritje met ‘n Tuf in 2022. Achter het Lageveld bij Wierden rijden we door uitgestrekte veengebieden noordwaarts. Bij Mariënberg wordt nog een verrassend rondje gereden aan de zuidkant van de Vecht. Ook in het vroege voorjaar is de Rheeseweg in het noordelijke deel van het Vechtdal een genot om te rijden. We gaan nog niet alles verklappen, maar naarmate de rit verder vordert, wordt de route alleen nog maar mooier, als we binnendoor vanaf Ommen naar Dalfsen rijden, met als toetje het uitstapje naar Laag Zuthem.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1873-1.jpg
Het Overijsselsch kanaal wordt twee keer gepasseerd

2 april 13:00 uur Natte Neuzenrit (160KM)
Vandaag bezoeken we de Achterhoek. Nieuwe routes maken valt niet altijd mee. Je zoekt toch weer wegen die we nog niet of zelden hebben gereden. Maar als je er eenmaal mee bezig bent ga je je er steeds meer in vastbijten. Zo ook bij deze rit. Je rijdt langs kastelen, landgoederen, boerenerven via kronkelende wegen, om zo ‘n rit in elkaar te zetten.  Deze keer gaat de rit langs kasteel Hackfort. Je ziet heel veel oude boerderijen. Je rijdt door bossen, langs akkergronden en dwars door een windmolenpark in aanleg. Nieuwsgierig geworden naar deze rit? Noteer de rit met stip in je agenda en rij gezellig mee.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hackfort.jpg
Kasteel Hackfort in Vorden

18 april 11:00 Paashaasrit (160KM)
De rit start vanaf ons clubgebouw richting Zuna, waar we de Regge oversteken om daarna via de tunnel onder de N350  en de Regge nogmaals oversteken, richting Enter te rijden. Nadat we bij Goor het Twentekanaal  en de Poelsbeek over gestoken zijn, vervolgen we onze weg binnendoor richting Rietmolen. Vroeger (we worden oud) hebben we hier nog wel eens een café bezocht en de mooie verhalen van de kastelein aangehoord. We vervolgen onze weg en kruisen de Buurserbeek en de Berkel om langs de Duitse grens naar Meddo te rijden. Hier heb ik zelf (Bert A.) slechte herinnering aan doordat ik hier van mijn motor ben gezeild. Langs Winterswijk verder de Achterhoek in waar we de Keizersbeek 2 x kruisen en naar Silvolde rijden. We vervolgen onze weg door de Boven Slinge, Veengoot en de Baakse beek te passeren. Het zijn kleine waters maar belangrijk voor onze waterhuishouding. We rijden door Beltrum over de Leerinkbeek en de Berkel naar Geesteren waar we de Bolksbeek overkruisen. Over het Twentekanaal en de Schipbeek wordt de rit vervolgt door Markelo waar een eind komt aan de rivieren en beken tocht om vervolgens door het Schwarzwald weer bij ons clubhuis aan te komen. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is NatteNeuzen2-1024x441.jpg
Mooi rijtje met geknotte wilgen

27 april 09:00 uur Koningsrit (150KM)
Om de koningsdagdrukte te vermijden doen we vandaag Duitsland aan. Maar voor we in Duitsland arriveren, rijden over veel boerenweggetjes in ons mooie Twente. De grens bij Hezingen gepasseerd, gaat de rit verder noordwaarts. Ons buitenlands avontuur bljift beperkt tot Schoonebeek, waar we de grens opnieuw oversteken. Wij rijden langs NAM-locatie 500, waar aardolie uit de grond gepomp wordt met de nieuwe jaknikkers. Na een klein stukje Drenthe, wordt weer aan de terugreis begonnen. Ook het Reestdal wordt aangedaan. Omdat we op tijd vertrekken blijft er voor iedereen genoeg tijd over om op een terrasje een drankje op onze koning te drinken.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is jakniksho-1024x238.jpg
‘Jaknikkers’ bij Schoonebeek

7 mei 18:00 uur 1e avondrit (80KM)
De eerste avondrit heeft voor iedereen wel wat moois. Wij rijden langs de schitterende boerderijen, waarbij je flink wat mooie bochten moet ronden. Onderweg zie je ook heidevelden. Halverwege de rit rijden we door de buurtschap Junne. Deze buurtschap ligt in een bocht van de Overijsselsche Vecht. In de bossen rond Junne werd tot eind jaren 60 hout gekapt dat vooral werd gebruikt als mijnhout voor de mijnen in Limburg. Nadat we Junne verlaten via de stuw, arriveren we in Ommen, waar menigeen het niet kan laten een ijsje te eten bij de brug.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ommen-1024x369.jpg
Zicht op de Overijsselsche Vecht vanaf de brug te Ommen21 mei 18:00 uur 2e avondrit (100KM)
Dit is één van de langste avondritten. Wij hopen dan ook op een mooie zomeravond, om van de omgeving en de landwegen te kunnen genieten. Onze rit gaat eerst over de Borkeld richting Okkenbroek. Wij vervolgen dan de rit richting Loo en Bathmen en gaan dan de onder de A1 door. In dit gedeelte van de rit (tot aan Epse) komen we langs het huis van een bekende Nederlander (Snelle). Waar dat precies is ga ik niet exact aangeven in verband met privacy, maar probeer het maar eens te vinden. Dicht bij het plaatsje Gorssel rijden we nog een stukje door de uiterwaarden (leuk om even te stoppen). Hier bevond zich vroeger een ooievaarsopvang, en dat is nog altijd duidelijk te merken want het stikt hier van die beesten. We zijn hier op het verste punt van de rit, dus rijden wij weer huiswaarts over mooie wegen, langs boerderijen en het Twentekanaal tot aan Goor en met een omweggetje via Enter richting het clubgebouw.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is avo.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *