Met de 2-Takt Stoevers rijden we het jaar uit.

Nou nog één keer dit jaar de Stoevers in de bocht, of kan ik beter zeggen uit de bocht.
Na enig overleg, over hoe laat we vertrekken, ivm dat mooie weer, wordt het uiteindelijk verzamelen rond 13 uur, op de veeneslagen.
Onze Mans is helaas verhinderd, maar kon gelukkig nog wel even tijd maken voor een paar foto’s.


En daar gaan we op weg, opzoek naar een paar mooie stukjes onverhard, nou die hebben we gevonden.
Het eerste en beste stuk maïsland op, en ja hoor als een koppel gansen achter elkaar aan, om ons zo ontzettend vast te rijden in de modder, dat het voor ieder van ons een echte uitdaging was om daar weer uit te komen.

Klaar het avontuur te gemoet

Uiteindelijk alle 4 weer op het zandpad, de brommers een beetje moddervrij rijden en weer, nu over echte mooie stukken land, totdat onze voorrijden zijn achterband wel heel erg zacht begon te worden. Gelukkig waren we nog redelijk in de buurt, dus voelde ik een bandenwissel aankomen, want zoals ons wek bekende motto luid bij de Stoevers en de Snoevers, Samen uit samen thuis 💪🏻Stoevers eindejaars 50cc Enduro

Dus onder het genot van een oliebol en lekker bakkie (Karin nog bedankt voor de catering) hebben we met elkaar de binnenband vervangen, die niet was gescheurd bij het ventiel. Even de tandwielen en kettingen gesmeerd van onze cross bolides en weer op pad.
Na vele mooie stukken, rond Rijssen, gingen we richting Enter.

onze toer”lijder”.

Daar zagen we een mooi mini crossbaantje, als we een paar ronden op naam hebben, gaan we verder en ja weer een stuk maïsland gevonden, gelukkig zonder water en blubber, want één keer zon drek ballade was meer dan genoeg.
Na eerst de naastgelegen eigenaar om toestemming te hebben gevraagd, mochten we ons daar ook een paar rondjes lekker uitleven.

😷

Daarna werd er besloten om een mooie, bij ons Stoevers,alom bekende grote bult zand op te gaan zoeken. Daar aangekomen kregen we spontaan les ( Bert nog bedankt 👍🏻 ) over hoe je het beste een steile wal kunt beklimmen, best wel leerzaam weer ,maar ja als je naar boven gaat moet je natuurlijk ook weer via de steile kant naar beneden en ook dat ging na een paar oefeningen best wel goed.


Zo waren we eigenlijk wel klaar voor vandaag, nog even bij ten brinke(nog bedankt daarvoor)alle emoties van ons en de brommers gewassen daarna gingen we weer na een mooie middag op huis aan .
Ik (Heins) wil jullie Stoevers nog bedanken voor de ritjes van 2022 en hoop er nog meer in 2023 te rijden met jullie .

2-Takt Stoevers / Snoevers wensen jullie een goede jaarwisseling en een Toer en cross rijk & gezond 2023!