2-TaktSnoevers n’Tuf clubtoerrit “grenzeloos mooi” en nat 24-09-2022

Vandaag, de laatste tweetakt toerrit (onze eigen clubrit) gereden. Dit met 8 diehards rijders. Er was s’morgens, tijdens een lekkere kop koffie met cake, van Ria Waggeveld, eerst overleg met de rijders. Dit om de rit wel, of niet door te laten gaan.  Dit door de slechte vooruitzichten van de weersomstandigheden. Deze zagen er niet heel florissant uit voor deze toerzaterdag.  Gelukkig waren alle rijders het unaniem met elkaar eens! “Nit drammn, vie goat jaagn”. Tegen half 10 op de stalen ros , voor alle zekerheid hadden de meesten zich uit voorzorg van een regenbroek voorzien. Er was een prachtige route uitgezet door Captain Henk. Wat ook super mooi is dat Jan Rohaan mee rijd met bezemwagen met aanhanger, deze was beschikbaar gesteld door zijn werkgever Wessels Timmerwerken uit Rijssen. Daar zijn wij Jan en zijn wergever dankbaar voor. Voor dat iedereen de poort uit kon rijden moest er even een bougie droog gemaakt worden, van een verzopen Puch. De route loopt langs diverse bekende en onbekende plaatsen met alle mooie kronkelweggetjes. Tot nu toe nog droog weer. Wat is het dan toch relaxt en genieten om zo met een koppel snoevers rond te toeren. Op een zeker moment begeeft de koppelingskabel het  van Ep zijn Zundapp. Ep zegt ach hij raveln wa iets ma ja. Allemaal aan de kant ,Wilfried moest even een boom water geven, en gelukkig hebben wij Mans, met een hele winkel aan onderdelen in de tas. Dus een nieuw koppelingskabeltje gemonteerd en klaar is kees . Tevens zijn Heins en Rob bezig de zundapp van Heins te voorzien van een normaal lampje, voor het achterlicht. Voor ik aan de toerrit begon waren al mijn spieren stijf, maar na een uurtje achter Heins gereden te hebben waren al mijn spieren weer soepel en warm door de sterke rooie lamp van Heins, Heins had namelijk een nieuwe lamp gemonteerd in zijn dappie. Deze was zo vel dat je niet meer naar de sauna hoeft. Afijn de reis kon weer voortgezet worden en wij kwamen weer langs mooie plaatsjes en zeer mooie buitengebieden met mooie glooiingen in het landschap. Prachtig om te zien en het is ook nu nog steeds droog. Snel nog even een stop gemaakt om al het moois te bewonderen en ja hoor Wilfried moest natuurlijk weer een boompje water geven. De reis ging door naar het kasteel Singraven ,even een fotootje maken van de brommers voor het kasteel moet kunnen. Captain Henk rijd natuurlijk voorrop het laantje op en how how how daar staat een dame bij het kasteel hysterisch te zwaaien met al haar ledematen van ga terug en snel een beetje. Maar de charmes van onze Captain overviel haar en de foto mocht alsnog gemaakt worden. De brommers worden netjes in lijn gezet voor een fotocollage, eerst moest er een foto gemaakt worden met alle rijders . Er werd een voorbijganger aangehouden die de foto moest schieten. Dan moet iedereen zijn brommer in gereedheid brengen maar dat ging nog niet zo heel vlot en het wachten was even op Wilfried, die moest zijn haar even fatsoeneren in de ramen van het kasteel als spiegel.

De foto’s zijn gemaakt en het hysterische vrouwtje nu aardig kalm geeft aan dat er een bruidspaar in aantocht was en dat zij ons vriendelijk verzocht te door te rijden. Iedereen op de brommer en op naar de volgende stop bij een prachtige locatie met waterpartijen watermolens en wat nog meer. En Tja Wilfried moest natuurlijk weer even een boompje water geven. Er was ruimschoots tijd voor wat lekkere versnaperingen, dat was weer prima en goed geregeld. 

En ook Prachtig mooi om te zien dat de oude monumentale panden en werken zo mooi onderhouden en bewaard worden. Het is warempel nog steeds droog en de reis gaat weer vrolijk verder. Op weg via de mooie rustieke binnenwegen door naar Denekamp en richting oud Ootmarsum. In Ootmarsum zijn wij het mooie oude centrum ingereden, de brommers werden opgesteld bij de kerk en verhip daar kwamen de eerste druppels regen uit de lucht vallen. Dan wordt er unaniem besloten om ergens een kop koffie of eten te scoren. Grote Kreidler man Calviene loopt voorop door de straten op zoek naar een eettent.  Vie goat hier leenksof, nee niks Vie goat rechts doar zit oak niks. Zo hebben wij ondertussen heel het centrum mogen aanschouwen. Terug naar het beginpunt daar is een eettent. Heerlijk gegeten met zijn allen op één na dat was Heins! Die stond in de regen de brommers te bewaken ,de Held. Ondertussen was het zachtjes regenen gestopt en overgegaan in een fatsoenlijke bui regen. Jongs wat doow! Zegt de Captain. Nou raps op hoes an en noar het clubgebouw. Da gooit vie nen poar hamburgers op de plaate. Zo gezegd zo gedaan, op de brommers van Ootmarsum richting het clubhuis onderweg werd de fatsoenlijke regenbui een echte bui. Er was geen regenpak tegen bestand. Iedereen was bij aankomst tot op de draad kletsnat. De motor rijders van’tuf hadden ook een mooie toertocht gehad. Tijdens het eten van een goed stuk vlees was iedereen het weer eens dat het een geslaagde fantastische en bovenal een zeer gezellige dag was en deze voor geen goud had willen missen. 

Het was een fantastische dag,Iedereen heeft ervan genoten.

Groet Bert A