De Uitlaat – maart 2021

Van de voorzitter:

Beste Tuffers,
Het gaat, voor mijn gevoel, langzaam de goede kant op. De regels worden beetje bij beetje versoepeld. De natuur was volgens mij door de Corona ook een beetje van slag. De ene dag ben je de schaatsen uit het vet aan het halen en een paar dagen later kun je ze weer invetten en gelijktijdig smeer je de ketting van de motor ook maar even. Vanaf half december tot en met 2 maart lag de rijschoolwereld nagenoeg helemaal op z’n gat.  ‘s Morgens eerste even de tijd nemen met broodje, krantje en kopje koffie en ’s middags een beetje aan het klussen. Eindelijk op 3 maart konden we de wekker weer onder het stof vandaan trekken. Ik hoefde nog net niet de gebruiksaanwijzing door te lezen om te kijken hoe dat ding werkte.
Met het weer gaat ook beetje bij beetje de goede kant op. Het doet me goed, als ik nu wakker word hoor ik de vogels weer fluiten. Hoera, het voorjaar staat voor de deur. Dat betekent ook dat het motorseizoen weer van start kan gaan.
Heeft iedereen de vernieuwde website al beken? Huug heeft hier veel tijd, energie en inspiratie ingestoken en ik moet zeggen: ‘het ziet er gelikt uit’. Wanneer je een beetje zit te scrollen en in het menu kijkt bij de Tournieuws > Ritten 2021 dan zie je op 20 maart de eerste rit de ‘lange onderbroekenrit’ staan. Als het weer het niet laat afweten dan verwacht ik een grote opkomst. Volgens mij is iedereen hier wel een keer aan toe. Al was het alleen maar om eens een keer over iets anders te praten dan Corona, vaccins en teststraten. Ik mag het graag over de straten hebben maar dan wel straten waar je met de motor over kunt rijden.
Onlangs hebben we (natuurlijk op veilige afstand van 1,5 meter) met het bestuur overleg gehad over onder andere de jaarvergadering. In de vorige nieuwsbrief heb ik het al een beetje aangeroerd. Zoals we het nu kunnen bekijken hebben we afgesproken dat wanneer de versoepelingen het toelaten we voor 1 juni alsnog de jaarvergadering houden. Gaat dit voor 1 juni niet lukken dan wordt de jaarlijkse ledenvergadering door geschoven naar maart 2022. Wel wordt dan de tourkampioen 2020 bekend gemaakt.
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we elkaar binnenkort weer live kunnen spreken aan de bar of tijdens de ritten.
Ik wens iedereen een gezond en veilig tourseizoen toe.

Uw voorzitter,
Frank Marissink

Van de redactie:

  • Dit is de eerste uitlaat van het jaar 2021. Inmiddels is het een jaar geleden dat we de eerste rit van 2020 reden, geheel onwetend van wat een klein virus de wereld aan kan doen. Het leek een ver-van-ons-bed-verhaal maar we kwamen er snel achter hoe beperkt we toen moesten gaan leven. Gelukkig konden we afgelopen zomer nog een groot aantal ritten rijden, dankzij de vindingrijkheid van onze tourcommissie. Op deze wijze gaan we ook het nieuwe jaar in. En dat in de hoop dat we de laatste ritten weer kunnen inschrijven in het clubgebouw en na afloop gezellig samen kunnen napraten.
  • Niet alleen de tourcommissie heeft de werkwijze gewijzigd, ook de Uitlaat komt in een andere vorm naar jullie toe. Zoals de voorzitter al heeft vermeld hebben we onze website vernieuwd. Daarom krijgen jullie geen Uitlaat als pdf-bijlage meer in de nieuwsbrief maar gaan we over naar ‘trailers’ waarbij we de onderwerpen aankondigen en jullie, als je belangstelling daarvoor hebt, verder geleid worden naar het volledige artikel op onze website.
  • Reacties kunnen jullie nu ook direct op de website plaatsen. Daardoor kunnen we veel sneller inspelen op berichten en situaties.
  • We wensen jullie veel leesplezier toe en laat vooral weten wat jullie er van vinden en hoe jullie het graag willen zien!

Van het secretariaat:

  • In februari ontvingen we het verdrietig bericht van het overlijden van ons gewaardeerd lid en motorvriend Henk Nijeboer uit Nijverdal, op de leeftijd van 72 jaar. Vanaf 2015 is hij lid geweest van onze club en we hebben hem leren kennen als een rustig rijder die plezierig in de omgang was en altijd zijn woordje klaar had. We wensen zijn vrouw Janneke en hun kinderen sterkte toe in het dragen van dit verlies.
  • De incasso van de contributie 2021 zal binnenkort plaatsvinden. Het lidmaatschapsgeld blijft gelijk aan vorig jaar. Wanneer er iets niet goed gaat, wil je dan contact opnemen met Jan Nieuwenhuis, via een mail aan penningmeestermtctuf@gmail.com
  • Adreswijzigingen, nieuwe mailadressen en alles wat van belang is voor de ledenadministratie mag worden verzonden naar info@mtctuf.nl

De nieuwe aanwinst van
Aleida Pijffers.
Wie had gedacht dat ik mijn trouwe BMW R1100R ooit in zou ruilen.
Ik niet, ik was stellig van plan om samen met deze motor oud te worden en als een van ons tweeën niet meer kon, dan zou ik stoppen en bij Ben achterop stappen.
Totdat we besloten om weer een keer met Hemelvaart met de club naar de Eifel te gaan. Ik vond dat ik wel wat extra motorbeheersing kon gebruiken en ben  een zaterdagmiddag bij Frank in de leer gegaan. Frank vond het beter om dat op zijn lesmotor te doen zodat we zeker wisten dat mijn BMW onbeschadigd mee ging naar de Eifel.
Ik dus op de verlaagde Yamaha MT 07 van Frank en dat was voor mij, na even oefenen, een openbaring.

Motorrijden kon veel gemakkelijker dan ik altijd had gedaan.
Thuis kreeg Ben de  mededeling dat, als ik ooit mijn BMW inruil, dan wil ik een Yamaha MT 07.
Het heeft nog even geduurd voordat ik echt zover was, ik kon slecht afscheid nemen, maar toen Ben deze uitvoering voorbij zag komen was ik om.
Prachtig vond ik hem, deze moest het worden.
Ik rij nu alweer een jaar op de Yamaha en heb absoluut geen moment spijt gehad van deze keuze.
Hij rijdt als een zonnetje en de bochten gaan bijna vanzelf.
Een minpuntje, ik mis af en toe het scherm. Je moet er even aan wennen dat je zelf de wind vangt.
Ik hoop nog jaren plezier te hebben van deze motor en denk dat ik hier langer op door kan rijden dan op de BMW.
Ik kan ook wel wat later achterop!


Van de tourcommissie:

20 maart 13:00 uur Lange onderbroekenrit (160KM)

Vertrekkend vanuit Rijssen wordt langs de rand van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug gereden, om via mooie binnenwegen en prachtige omgeving koers te zetten richting Wesepe. Bij Olst wordt met de pont de IJssel overgestoken. De route wordt vervolgt over de IJsseldijk richting Oene. Vandaar gaan we naar Nunspeet, waarna we door het mooie Zandenbos rijdend, naar Vierhouten gaan. Door de bosrijke omgeving bij Vierhouten wordt De Vecht als richting gekozen om vandaar af te zakken naar Teuge om bij Twello de A1 te kruisen door langs de IJssel naar de Koekstad te rijden. Over de IJssel en langs de lekkere koekjes wordt de weg vervolgd naar Epse. Langs de Kring van Dorth wordt bij de Borkeld nogmaals de A1 overgestoken om door Rijssen rijdend onze thuisbasis te bereiken.

5 april 11:00 Paashaasrit (160KM)

Vanuit Rijssen rijden we deze keer richting Vorden en Hoog Keppel. In Hummelo zijn mooie gelegenheden om een kopje koffie te nemen. Zoals jullie vast wel weten is dit het bekende dorp van de rock band NORMAAL. We vervolgen de rit over mooie binnenwegen om via Arnhem en Zwiep weer naar het eindpunt van de rit te rijden.

Omdat het clubhuis nog steeds vanwege de corona-maatregelen gesloten is, moet er via een online formulier worden ingeschreven. Een paar dagen voordat de rit gereden wordt, stuurt de tourcommissie een uitnodiging per mail naar de leden, met een link naar het inschrijfformulier.


Van de tweetaktsnoevers:
Een brommerrit gaat gepaard met gezelligheid. Samen toeren, kopje koffie drinken, ergens aanleggen en een slotdrankje in ‘n Tuf.
Nu dit niet mogelijk is, is besloten om voor 2021 geen agenda te maken voor brommerritten.

Zodra een georganiseerde rit weer kan, wordt dit gecommuniceerd in de info app van de
2-Takt Snoevers.
We snakken ernaar!
Zien hoe mooi brommer rijden is? Klik dan door naar de Tweetaktsnoevers!