De Uitlaat – juni editie

Van de Voorzitter

Beste Tuffers,
Het seizoen is al volop bezig. De eerste 6 ritten zijn gereden en als ik het goed heb begrepen zijn de tourkampioenen afgelopen zaterdag tijdens de 2e avondrit bekend gemaakt ergens in the middle of nowhere. Maar dat had ook weer zijn charmes, dat onverwachte. Op de website kun je bij “Tourkampioen2020” de lijst met deelnemers zien en hoeveel ritten ze hebben meegereden en natuurlijk het aantal kilometers.
Ook dit jaar is het seizoen dankzij Corona en het weer moeizaam van start gegaan. De rijders die alle 6 ritten hebben gereden zijn waarschijnlijk wel meer dan een keer thuis gekomen met een nat pak. Ik heb gehoord dat 1 rit was gereden door 1 rijder samen met zijn zoon. Die dag kwam er van alles uit de lucht vallen: regen, hagel, natte sneeuw, harde wind enz. Petje af.
Goed nieuws is dat de coronaregels worden versoepeld. Wat dat voor onze club te betekenen heeft lees je verderop in deze nieuwsbrief.
Wie de laatste tijd vanaf de rotonde is komen aanrijden heeft natuurlijk gezien dat het clubgebouw er mooi open bij ligt. Het pand van Loxam en het huis van Arends zijn met de grond gelijk gemaakt. Binnen afzienbare tijd zal worden gestart met de nieuwbouw van ROC.  Alles gaat in goed overleg met de omringende verenigingen, het bouwbedrijf en ROC. Zoals het er nu uitziet dan zal het resultaat voor onze vereniging niet tegenvallen. Dat er veranderingen komen daar komen we niet onderuit.
Ik wil iedereen alvast een fijne vakantie toewensen en veel veilige kilometers.
Uw voorzitter,
Frank Marissink


Van het secretariaat

 • Groot nieuws! Vanaf 5 juni zijn er weer versoepelingen en is het verantwoord om weer met méér mensen bijeen te komen. Dat houdt in dat ons clubgebouw op woensdag en zaterdag weer (zij het beperkt) opengaat én dat we er weer mogen inschrijven vóór de ritten.
 • We hanteren de volgende regels:
  • Het maximale aantal bezoekers binnen is 20 personen excl. barmedewerker.
  • In de hal ligt een schrift. Daarin noteer je de datum/tijd en je naam.
  • Uiteraard houd je je aan de algemeen bekende maatregelen, zoals handen ontsmetten, afstand houden etc.
  • De openingstijden zijn van 19.00-22.00 uur, iedereen wordt verzocht dan ook het gebouw te verlaten.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht.
  • Maximaal 4 personen aan een tafel met 1,5 meter afstand, tenzij je uit 1 huishouden komt.
  • Kom NIET als je klachten hebt of je niet goed voelt.
 • De Algemene Ledenvergadering 2021 gaat definitief niet door. Binnenkort sturen we een schrijven rond met een overzicht van het afgelopen jaar.
 • Adreswijzigingen, nieuwe mailadressen en alles wat van belang is voor de ledenadministratie graag doorgeven naar info@mtctuf.nl.

Van de redactie

 • Wat een mooie website hebben we nu! Met verhalen en foto’s van ritten en leden. Denken jullie bij je zelf dat je ook een leuk verhaal hebt, of foto’s die je wilt delen, dan mag je die altijd uploaden.
 • En ja, wie de website al bezocht heeft kon zien dat er een PRIJSVRAAG is geplaatst door de activiteitencommissie. Het is geen gemakkelijke maar toch wel erg leuk om uit te puzzelen. Je kunt nog tot 15 juli je oplossing inleveren!!!
 • We wensen jullie veel leesplezier toe en laat vooral weten wat jullie er van vinden en hoe jullie het graag willen zien!

Van de tourcommissie

Zoals reeds is gemeld kunnen we vanaf nu weer in het clubgebouw inschrijven voor de ritten. Er zullen regels worden gehanteerd om het veilig te houden voor iedereen. Die kun je lezen onder het kopje secretariaat. We vragen iedereen om zich daar ook daar aan te houden.

De afgelopen paar ritten zijn goed verlopen met een prima opkomst en, ondanks een regenbui hier en daar, een positief verloop. Van deze ritten staan enkele verhalen met mooie foto’s op de website.

De komende ritten:

19 juni 09:00 uur Morsrit (300KM)
Eerst maar even een bakkie koffie bij het inschrijven van de Morsrit. We hebben immers een lange rit voor de boeg. Eerst kunnen we genieten van de mooie natuur van de Achterhoek. Bij Huissen steken we de Rijn over met het veerpontje. Via Driel rijden we de dijk en volgen de Rijn richting Wijk bij Duurstede. Kort daarna wordt de Lek op de provinciegrens tussen Gelderland en Utrecht met het tweede pontje van de dag gepasseerd. We verlaten de rivieren en rijden de Utechtse Heuvelrug op. Uiteraard wordt ook de Veluwe nog aangedaan als we de motoren weer oostwaarts sturen naar ‘n Tuf. 

3 juli 06:00 uur Vroege vogelrit (250KM)
Vandaag gaan we al vroeg op pad. Voor sommigen een normale tijd, voor anderen nog “midden in de nacht”. We rijden in de vroege ochtend naar Drenthe, waar we door verschillende nationale parken komen. Eigenlijk is Drenthe een nationaal park met z’n Brinken en heidevelden. Het is nog de even de vraag of er ook koffie en broodjes zullen zijn onderweg, maar er staan pauzeplaatsen aangegeven onderweg om dan de zelf meegenomen versnaperingen te eten. De terugweg zal gaan via Achterste Erm, Coevorden en Vroomshoop om in Rijssen de eindstreep weer te passeren.

17 juli 18:00 uur 3e avondrit (125KM)
We rijden via het Overveen en de Borkeld naar het Enterveen. Na het gehucht Stokkum doen we Gelselaar, Geesteren en Hengevelde aan, om daarna via Zeldam de motor over de Bollenweg met haar uitdagende bochten te sturen. We rijden daarna tussen Enter en Markelo door. In plaats van rechtstreeks naar het clubhuis te rijden, doen we nog een ommetje door Notter. Deze mooie route gaat nagenoeg alleen over mooie boerenweggetjes, dus voor iedereen een aanrader om mee te rijden.